Lichaam en Geest

Burn out

Helaas zijn de burn out cijfers nog steeds stijgende. Komt dit doordat ‘de aandoening’ meer gekend is en mensen sneller hulp zoeken? Wellicht. Wil dat zeggen dat we de situatie moeten banaliseren en ontkennen naar een modetrend? Absoluut niet.

De burn out bevindt zich zoals een depressie in het spectrum van het psychische. Al is het zeer belangrijk te onthouden dat deze twee grote verschillen kennen. Terwijl mensen in een depressie vaak wel zouden kunnen maar eerder de moed niet hebben op te willen, zitten mensen met een burn out in de omgekeerde situatie. Zij hebben wel de moed om te willen, vaak een te veel aan moed zelfs, maar kunnen niet meer. Omdat de blokkade dus niet enkel psychisch is maar ook fysiek, is het belangrijk om ook de fysieke kant te betrekken in het helingsproces. Beweging is noodzakelijk in het onderhoud van een gezonde geest. Een gezonde geest in een gezond lichaam, toch?

Elke dag is voor elke persoon een oefening tégen burn out. Een burn out komt niet van het ene moment op het andere maar is een som van momenten. Elk moment opnieuw is dus een balansoefening tussen de energie die je geeft en neemt om jezelf gezond te houden.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button