Spirituele Boeken

Leven in het NU.

We zeggen vaak dat we meer in het nu willen leven. Dat klinkt zalig en eenvoudig. Maar mensen zijn geen eenvoudige wezens. Van oudsher gaan we ervan uit dat er een diepere waarheid zit achter het ‘nu’, achter alles wat er in ons leven gebeurt. Even speels als erudiet beschrijft Tom Hannes hoe we voortdurend een andere betekenis geven aan die diepere waarheid.

Het mythische geloof in diepgang heeft tot op vandaag een grote invloed op wat we begrijpen onder filosofie, religie, wetenschap, kunst, politiek en economie. Het bepaalt ook wat we zelf heimelijk van het nu verwachten. Maar wat gebeurt er als we het verlangen naar diepgang niet volgen? Wat als we kiezen voor een heel andere visie: die van de flinter dunheid van ons bestaan? Wat doet dat met ons leven in het nu?

Auteur

Tom Hannes (1970) was lange tijd zenboeddhistisch monnik. Nu woont hij met zijn gezin in Antwerpen, waar hij werkt als therapeut, theatermaker en auteur. Hij schreef onder meer Zen of het konijn in ons brein en Een kleine meditatiegids.

Vooraanstaande lezers over Leven in het nu:

‘Tom Hannes neemt ons op meesterlijke wijze mee door de menselijke cultuurgeschiedenis en biedt een schitterende leidraad voor het “leven in het nu”. Sterk aanbevolen voor zin- en meerwaardezoekers!’

Petra De Sutter, buitengewoon hoogleraar gynaecologie Universiteit Gent

‘Ik bewonder Tom Hannes om de weg die hij heeft gevonden. Ik benijd hem, omdat hij anderen in zijn geluk laat delen.’

Maarten van Buuren, emeritus hoogleraar Franse literatuur Universiteit Utrecht

‘Een titanenwerk met vleugels.’

Hans Bevers, hoofdeconoom Bank Degroof Petercam

‘Hoewel Tom Hannes ons fundamenteel de waarde van het minimalisme toont, is de eruditie en belezenheid die uit zijn boek spreken, ronduit verbluffend. Grondig, leerzaam en inspirerend.’

Johan Braeckman, hoogleraar wijsbegeerte Universiteit Gent

‘Staren in de ogen van de Medusa en dan als vriend vertellen wat voor inzichten dit brengt. Ik raad dit boek aan. Het is volgens mij een avontuur.’

Jeroen Olyslaegers, auteur

Details

Auteur: Tom Hannes
ISBN: 978-94-6310-447-0
Cover: Paperback
Formaat: 150×230
Aantal pagina’s: 448
Publicatiedatum: 14 juni 2019

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button