Lichaam en Geest

Eerste lentezon en je humeur piekt?

Drie redenen waarom.

We mochten de afgelopen week genieten van een vroege, krachtige voorjaarszon. Je hebt dan ook vast gemerkt aan de mensen rondom je, of zelfs aan jezelf, dat dit een instante geluksverspreider is. Maar hoe komt dat?

1. Zonlicht is gewoonweg supergezond!

Van serotonine, het gelukshormoon, heb je al wel gehoord. Bij zonlicht of fel daglicht maakt ons lichaam meer van deze pretstof aan. Samen met gezonde voeding en beweging hoort deze stof dus als een must-have in ons leven thuis. Van zodra de zonnestralen onze huid bereiken starten we met de aanmaak van vitamine D. Hiervan profiteren we om ons immuunsysteem een boost te geven en onze botten te verstevigen. Vitaminen D is ook een basisbouwstof voor onze geslachtshormonen. Jaja, zo maken mannen in zomermaanden tot maar liefst 30% meer testosteron aan en hoe dat ons gelukkig maakt, dat hoef ik niet uit te leggen!

2. Automatische vetverbranding

The Journal of Investigative Dermatology’ publiceerde in 2011 een artikel waarin ze bewijzen dat we vet verbranden door zonlicht. Wanneer we de huid blootstellen aan UV-licht neemt het onderhuids vetmetabolisme toe. De omzetting van opgeslagen vet naar bouwstof voor het lichaam neemt dus toe. Voor zij die, zoals ik, dus elke winter een mooi laagje kweken tegen de koude, je kan er helemaal niets aan doen.

3. Balans in je biologische klok

De stofwisseling om ons lichaam te wekken en in te slapen werkt voor een stuk op lichtinval. Tijdens donkere wintermaanden raakt dit ritme verstoord door het onevenwicht tussen licht en donker. We zouden namelijk moeten opstaan wanneer de zon opkomt en gaan slapen wanneer ze weer ondergaat. Zie je jezelf dat al doen in de winter? Succes!

Kortom, je lichaam komt weer helemaal in balans wanneer ook de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Dat balans in je leven ook geluk met zich meebrengt is natuurlijk geen geheim!

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button