Het Lezershoekje

De Sjamaan en Ik

Yvonne Zonderop schreef vorig jaar in haar boek “Ongelofelijk” al dat religie opnieuw aan een opmars bezig is. Feit is dat steeds meer mensen op zoek gaan naar zingeving. Zo ook Willemijn Dicke, wetenschapper en overtuigd atheïst. Zij ging op zoek naar meer en vond na tien jaar “God” weer terug op haar pad. Haar eerlijke, intelligente maar ook humoristisch verhaal lees je in “De sjamaan en ik”. Ilja Leonard Pfeijffer: “Zelden zal een zoektocht naar zingeving zo veel hilarische momenten van vertwijfeling hebben opgeleverd als in dit angstaanjagend eerlijke boek van Willemijn Dicke.”

“De sjamaan en ik” van Willemijn Dicke verschijnt op donderdag 7 februari

Een gezin, een fatsoenlijke job, een boek en een column in de krant. “Alle ingrediënten voor een succesvol leven zijn er, maar toch vind ik er helemaal niets meer aan. Werkelijk alles is een sleur: het brengen en halen van de kinderen naar hun activiteiten als zwemles, judo of tennis. Recepties en feestjes. Vergaderingen. De avonden thuis. Zelfs de avonden weg. Ik kan me over niets meer opwinden, ik word door niets meer geraakt.”

Wetenschapper en doorwinterd atheïste Willemijn Dicke besluit haar leven volledig om te gooien. Ze gaat te rade bij priesters, sjamanen, zenboeddhisten, handopleggers en swami’s…. in een ultieme zoektocht naar zingeving en verbondenheid. Net als voor haar column, waarin ze research doet naar het volkse nachtleven door zich elke week samen met nachtbrakers van allerlei slag te bezatten, gaat ze daarin zeer grondig te werk. Ze schrijft eerlijk, intelligent en met humor over haar tien jaar durende queeste, waarbij ze zin van onzin onderscheidt.

Willemijn Dicke (1970) werkte als universitair hoofddocent aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

De sjamaan en ik
Auteur: Willemijn Dicke
Pagina’s: 240 pagina’s
ISBN: 978-90-446-3969-8
Prijs: € 19,99

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button