Spirituele Boeken

De Sjamaan en Ik

Yvonne Zonderop schreef vorig jaar in haar boek “Ongelofelijk” al dat religie opnieuw aan een opmars bezig is. Feit is dat steeds meer mensen op zoek gaan naar zingeving. Zo ook Willemijn Dicke, wetenschapper en overtuigd atheïst. Zij ging op zoek naar meer en vond na tien jaar “God” weer terug op haar pad. Haar eerlijke, intelligente maar ook humoristisch verhaal lees je in “De sjamaan en ik”. Ilja Leonard Pfeijffer: “Zelden zal een zoektocht naar zingeving zo veel hilarische momenten van vertwijfeling hebben opgeleverd als in dit angstaanjagend eerlijke boek van Willemijn Dicke.”

“De sjamaan en ik” van Willemijn Dicke verschijnt op donderdag 7 februari

Een gezin, een fatsoenlijke job, een boek en een column in de krant. “Alle ingrediënten voor een succesvol leven zijn er, maar toch vind ik er helemaal niets meer aan. Werkelijk alles is een sleur: het brengen en halen van de kinderen naar hun activiteiten als zwemles, judo of tennis. Recepties en feestjes. Vergaderingen. De avonden thuis. Zelfs de avonden weg. Ik kan me over niets meer opwinden, ik word door niets meer geraakt.”

Wetenschapper en doorwinterd atheïste Willemijn Dicke besluit haar leven volledig om te gooien. Ze gaat te rade bij priesters, sjamanen, zenboeddhisten, handopleggers en swami’s…. in een ultieme zoektocht naar zingeving en verbondenheid. Net als voor haar column, waarin ze research doet naar het volkse nachtleven door zich elke week samen met nachtbrakers van allerlei slag te bezatten, gaat ze daarin zeer grondig te werk. Ze schrijft eerlijk, intelligent en met humor over haar tien jaar durende queeste, waarbij ze zin van onzin onderscheidt.

Willemijn Dicke (1970) werkte als universitair hoofddocent aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

De sjamaan en ik
Auteur: Willemijn Dicke
Pagina’s: 240 pagina’s
ISBN: 978-90-446-3969-8
Prijs: € 19,99

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button