Spirituele Boeken

Recensie: Peter Ceulemans – De KLAUW van de AREND

Praktische Informatie

Auteur: Peter Ceulemans
Pagina’s: 350
Uitgeverij: Eigen beheer (Peter Ceulemans)

ISBN: 978-90-8285-430-5
Adviesprijs: € 20,00

De omschrijving van het boek kan je hier op onze site vinden: Peter Ceulemans – De KLAUW van de AREND.

De recensie

Het is een verhaal vol magische fictie met een prachtige boodschap.  Arthur is een jongen van 17 jaar die het heel moeilijk heeft met de wereld en zichzelf.  Zijn vader was brandweerman en is op oudejaarsavond overleden tijdens een reddingsactie.  Arthur heeft het er heel erg moeilijk mee; hij heeft veel vragen over zijn vader, of hij gedronken had  toen of dat hij een held was.  Op een avond gaat hij tegen zijn zin naar een schoolfuif.  Hij had daar afgesproken met Leon en Eva, 2 vrienden van hem.  Toen hij op de fuif aan kwam en niemand zag die hij kende, wilde hij terug naar huis fietsen maar plots kwam Eva uit de menigte.  Ze riep hem en vertelde dat Leon al binnen was.  Samen gaan ze naar binnen, er was veel drukte en een grote massa bij elkaar op de dansvloer.

Plots zijn daar jongens druk aan het doen en er vallen er een paar op de grond.  Eentje ervan raakt per ongeluk Eva.  Arthur gaat door het lint en wurgt bijna die jongen, maar gelukkig kunnen er een paar jongens van het zesde jaar tussen beide komen.  Leon en Eva schrokken van de hevige reactie van Arthur.  Eva vond het fijn dat hij op kwam voor haar, maar niet op zo een agressieve manier.  Hun avond was verpest.  Arthur nam zijn fiets en reed naar huis met veel vragen in zijn hoofd.  Toen hij door het bos fietste hoorde hij motors zijn richting uit komen.  Toen ze dichterbij kwamen, zag hij die jongen die hem blijkbaar terug wilde pakken.  Ze zaten hem op de hielen, toen iemand met een ketting naar hem zwaaide viel hij gelukkig van zijn fiets en daardoor raakten ze hem niet.  Hij liep door het bos en viel velen malen op de grond en kreeg vele takken in het gezicht.  Toen hij op een gegeven ogenblik weer viel, bleef hij vallen en zag hij een wit licht en een zwangere vrouw. Opdat moment hoorde hij de stem van een klein meisje.  Toen hij zijn ogen opende, was het ochtend.  Hij zag  een klein meisje,Anne en haar grootvader Melchior, die voor hem stonden.  Dat is het begin van een avontuur van vallen en opstaan.

Het boek neemt je mee naar een prachtige wereld.  Melchior is een sjamaan en hij beseft al snel dat Arthur een bijzondere gave heeft.  Arthur wordt ingewijd in het Sjamanisme waardoor hij compleet verandert.  Door Melchior en zijn dochter Belle (Anne?) komt hij te weten dat zijn vader als een held is gestorven.  Arthur staat open voor veel open.  Melchior neemt hem mee naar een zweethut, waarin hij geweldige ervaringen heeft.  Arthur komt tot het besef dat niets zomaar gebeurt, dat alles altijd een reden heeft, dat er altijd mensen op je pad komen die je op dat ogenblik nodig hebt en dat je moet leren vergeven, ongeacht wat er gebeurd is.  Hij leert dat zelfmedelijden geen zin heeft.

Het verhaal leert ons dat alles begint met het graag zien van jezelf.  Het is beter in eigen hart te kijken, dan anderen de schuld te geven.  Je komt er altijd sterker uit.  In het boek staan er nog veel prachtige boodschappen die je een andere kijk op de wereld geven.  Ik vind het een echte aanrader.  Ik wens iedereen veel licht op zijn prachtige pad dat hij bewandelt.

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button