Lekker en Gezond

Kaneel is gezond en goed voor …

In een nieuwe studie aan de Universiteit van Michigan (Amerika) wordt onderzocht hoe de essentiële olie van kaneel (cinnamaldehyde genaamd), mensen kan beschermen tegen obesitas en abnormaal hoge bloedsuikerspiegels kan voorkomen.

Wetenschappers hadden eerder bekend gemaakt dat kaneel het metabolisme bij muizen kan aantasten. Ze wilde dit onderzoeken hoe dit op een cellulair niveau is en ging het proberen op menselijke vrijwilligers. Deze vrijwilligers varieerden in lichaamsmassa, leeftijd en etniciteit. Ze namen bij de vrijwilligers de vetcel adipocyt uit het lichaam en behandelde deze dus met cinnamaldehyde. Deze cellen vertoonden achteraf een toename in metabole eiwitten die betrokken zijn bij thermosgenese of vetverbranding.

De onderzoekers zijn van mening dat kaneelaldehyde een manier kan zijn om de vetverbrande processen aan te zetten die de evolutie langzaam had weggenomen. Vet in ons lichaam is door onze voorouders gemaakt omdat we calorieën moete opslaan. Maar we hebben minder beweging nu dan dat we voedsel nodig hebben. Als kaneel dit kan keren naar een gestoke energieverbrandingsproces dan kan het wel handig zijn en is het makkelijk om patiëntenten te overtuigen om zich aan een recept/menu met kaneel te houden.

Maar voordat je nu zelf begint met koekjes, brood, …. in te slagen met veel kaneel in. De onderzoekers weten nog niet welke dosis ideaal is noch de nadelige bijwerkingen.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button