Spirituele Boeken

Recensie: Veronique Wittezaele – ZIJN, liefde in eenheid

Praktische Informatie

Auteur: Veronique Wittezaele
Pagina’s: 190
Uitgeverij: Veronique Wittezaele eigen beheer
ISBN: 978-94-6079-102-4

Adviesprijs: € 17,00
Te Koop bij: Veronique Wittezaele Shop

De inhoud van het boek kan je hier lezen: Veronique Wittezaele – ZIJN, liefde in eenheid.

Recensie

Dit is een heel emotioneel boek.
Het  gaat over de auteur zelf, over  ZIJN, liefde in eenheid.

Het is een erg  ingrijpend verhaal waar vele mensen een voorbeeld mogen aan nemen van wat echte liefde is.  Het begint bij de geboorte van Veronique zelf, die rond de jaarwisseling van 1962-63 werd geboren.  Als baby zorgde ze al meteen voor paniek in het gezin waar ze opgroeide: haar gezondheid was verre van goed en de dokters gaven haar ouders geen hoop op beterschap.

Toch spartelde ze haar eerste levensjaren door. Op vijfjarige leeftijd had zij al haar eerste bijna-doodervaring.   Dit liet meer sporen na bij haar ouders en grootouders dan bij haar zelf. Ze putte onbewust wel kracht uit het gebeuren en bleef ondertussen vechten tegen haar onstabiele gezondheid.  Door haar volharding en strijdlust en na jaren onderzoek en allerlei ingrepen wist zij op haar achttienjarige leeftijd wat er precies met haar aan de hand was: ze had een auto-immuunziekte.

Vanaf dan was ze zich er van bewust geworden dat er alleen een “NU”moment is en dat ze het verleden moest proberen achter zich te laten.  Ze trouwde op haar drieëntwingtigste en een jaar later werd ze zwanger van Jeffrey.  Het was een droom voor haar en ze genoot van ieder moment.  Althans tot kort voor haar bevalling; haar bevalling was een marteling.  Toen Jeffrey uiteindelijk werd geboren – hij woog 1,900 kilogram en was 46 cm groot- was het  al meteen duidelijk dat ze samen door het oog van de naald waren gekropen.  Jeffrey was  een actieve baby, maar al snel bleek dat hij niet zo evolueerde als andere baby’s.

Ze ging met Jeffrey naar een ziekenhuis in Leuven.Na onderzoeken door professoren sloeg de diagnose in als een bom: door zuurstof gebrek bij de bevalling zou haar zoon opgroeien als een plant en volledig afhankelijk worden van zijn ouders.

Hij had een ontwikkelingsachterstand en Jeffrey zou nooit scherp kunnen zien.  Hij zou alleen maar beperkte klanken kunnen uitbrengen, wat communiceren zeer moeilijk zou maken. Hij zou nooit kunnen lopen of kruipen, en zou altijd met evenwichtsproblemen te kampen hebben.  Spasmen en overstrekkingen zouden zijn motoriek blijven hinderen. Tot overmaat van ramp leidde dit na enkele maanden tot een relatiebreuk.

Jeffrey was gefascineerd door zwemmende vissen.  Dat bleek ook een passie te zijn van hun buurman Fernando. Die kwam zo af en toe eens langs om hun aquarium te reinigen en hun tropische vissen te verzorgen.  Wat begon als vriendschap, groeide uit tot een relatie. Fernando sloot Jeffrey volledig in zijn hart en gaf hem alle vaderliefde die hij hem kon geven. De jaren gingen voorbij en Fernando en Veronique gaven al hun liefde en zijn aan hun kleine jongen.  Jeffrey was weg van puzzelmatten.  De relatie met zijn moeder en vader was ongelooflijk.  Jeffrey had  ook een gave en gaf tijdens zijn leven levenslessen aan zijn moeder.  Hij zou maar  acht tot tien jaar kunnen worden, maar dankzij de strijdlust en de liefde in zijn eenheid werd Jeffrey twintig jaar.

JONI Team

Als echtpaar (Nina Lenaerts en Jorge Gomez) vormen ze een (h)echt team dat mensen wil helpen die op zoek zijn naar een goede en gelukkige levensweg. Jorge is een Reiki Master en geeft Reiki cursussen en behandelingen. Nina is ervaren levenscoach en begeleid mensen met behulp van kaarten en pendel op hun levenspad. Mensen die graag hun levensweg willen zoeken, kunnen altijd bij hun terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button