Lichaam en Geest

Summer boost!

Heb jij het ook gevoeld? Die opgeladen batterijen na een zomerse week. Bakken energie en zin in het leven! De zon is een fantastisch hemellichaam dat ons van warmte, licht én een goed humeur voorziet. En ze doet nog veel meer… .

Give me some D!

Dat zonlicht voor de aanmaak van vitamine D zorgt is voor de meeste onder ons niets nieuws. Vitamine D richt zich vooral op het opnemen van calcium uit onze voeding en is daarom belangrijk voor de groei en behoud van stevige botten en tanden. Een goede spierwerking en immuunsysteem zijn ook belangrijke resultaten van vitamine D opname. Onze voornaamste bron van vitamine D, buiten zonlicht, zit in vette vis. Verder is deze top vitamine ook nog bevorderlijk voor de vruchtbaarheid.

Shine as bright as the sun.

Zonlicht stimuleert een belangrijke stof in ons hormoonstelsel, endorfine! Deze stof kennen we ook als het geluk hormoon. Ze onderdrukt pijn en stimuleert onze schildklier. Deze twee invloeden hebben als uitkomst dat ze je meer energie geven en je jezelf meer ontspannen voelt. Als leuk extraatje geeft zonlicht ook de aanmaak van witte bloedlichaampjes een boost waardoor je immuunsysteem versterkt. Eventjes geen zon en toch nood aan een endorfine duwtje? Neem een stukje chocolade. De smaak van chocolade komt mooi in de buurt van zonlicht voor ons hormoonstelsel.

Zomerliefde.

In het zonlicht zien mensen er plots aantrekkelijker uit en het is niet enkel het licht dat bedriegt. Psychologe Elaine Hatfield ontdekte aan de Universiteit van Hawaï dat de zon een invloed heeft op onze geslachtshormonen. Zo ontdekte ze dat er bij mannen een stijging kan zijn van wel 30% aan testosterongehalte tijdens de zomerperiode. Bring on those muscles!

Depressieve zon? Dacht het niet!

Wie van meer zon geniet komt sneller uit een dal. Wil je dit helemaal optimaliseren? Smul dan van een heerlijk stukje pure chocolade van 70% cacao. De combinatie van de actieve stoffen in de chocolade en de boost van het zonlicht zorgen voor een natuurlijk antidepressivum in je brein. In de zon zitten activeert ook je geheugen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een schaduwomgeving moeilijker onthouden dan mensen in de zon. Regelmatig zonnebaden met een heerlijke ijsje met pure chocolade is de boodschap! Je krijgt er gratis en voor niets een mooie inname aan zuurstof bovenop.

Maar…

Één groot feest die zon! Maar let op. TE is enkel goed in tevreden. Teveel blootstelling aan de zon is nog altijd een voorname oorzaak van huidkanker. Wees je hier dus van bewust en ga hier verstandig mee om. Probeer te voorkomen om te gaan zonnebaden in de middagzon, tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s namiddags. En smeer je altijd goed in met de juiste producten.

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Starline, Freepik

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button