Lichaam en Geest

7 tips voor kinderen op een feest

Mijn petekind en haar broer met wie ik de afgelopen jaren heb doorgebracht hebben me veel geleerd voor feestjes. Ik heb geleerd dat kinderen graag in een gemeenschapskring zijn. Ze houden van speciale kledij te dragen en ze maken deel uit van iets belangrijks en betekenisvol. Ze kunnen ook moe, verlegen, hongerig, chagrijnig, overgestimuleerd, beschermd en verzorgd worden. Feestjes zijn eigenlijk energievretend.

Ze dragen af en toe de trouwringen naar voor bij een favoriete nonkel of tante, ze voelen zichzelf vereerd door een communiefeest, lentefeest, op een verjaardag of een familiefeest. Kinderen voelen zich goed als ze geaccepteerd zijn voor wie en wat ze zijn en wanneer de volwassene een stapje voorblijft (zoals in het leven).

De onderstaande tips kunnen jou en je kleintjes voor bereiden op een fantastisch feestje. We delen dit op in 2 grote groepen. De ene is voor het kind zelf en de andere is dat als je kind als gast aanwezig is.

Het feest voor het kind zelf.

Kies een tijd die het ritme van het kind het beste ondersteund. Slaapt je kindje in de voormiddag nog en heeft het in de namiddag veel energie? Gaat de energie rond 14:00 uur misschien achteruit? Bekijk de energie van je kind enkele dagen voordat je een datum bepaald. Heeft het genoeg energie in namiddag dan kan je kijken voor bijvoorbeeld woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag. Heeft het eerder veel energie in voormiddag dan kan je steeds zaterdag- of zondagvoormiddag nemen.

Veel geliefden dichtbij. Kinderen hebben graag dat de familieleden dichtbij zijn. Maar beperk het aantal gasten, dit kan moeilijk zijn. Maar denk eraan, hoewel het leuk is, op zo een feestje is het hard werken voor een kind om deze energie van andere mensen te accepteren en om zelf op de voorgrond te lopen.

Las enkele pauzes in voor het kind. Indien er cadeautjes moeten uitgepakt worden of er een kerkviering is, geef je kind (en jezelf) een rustmoment in een stille kamer voor rust, een gezonde snack tussendoor, een luierwissel of gewoon een klein dutje. Laat het feest gewoon gaan terwijl je kind (of jezelf) even op adem kan komen.

Hou het feestje kort. Plan bij de uitnodiging, ook hoelang het feestje zal duren (voor volwassenen zal dit waarschijnlijk eerder zijn dan ze willen). Een uur of twee uur is al lang voor kleine kinderen.

De tweede groep is voor kinderen die zelf als gast aanwezig zijn.

Een huwelijksweekend is een gehele wervelwind met heen en weer reizen, het hotel, nieuwe mensen ontmoeten, dutjes die niet kunnen doorgaan, te laat naar bed gaan, … Zorg ervoor dat de wereld van je kind zo goed mogelijk stabiel blijft. Een paar favoriete speeltjes, maaltijden, de vaste speeltijd, de slaapmomenten van je kind, … Zorg dat je gezonde voeding bij de hand hebt bij evenementen/feestjes, … met eiwitten en water erin kom je al een heel eind. Moet je kind even stilzitten (voordracht, vergadering, kerkelijk moment), zorg dan dat je kind een object (teddybeer, …) kan vasthouden tijdens deze stille activiteiten.

Ontspan en ga met de stroom mee! Wat er ook gebeurt, waar je kind welkom is laat het zich ontplooien. Breng humor naar boven, glimlach, en versla je angsten voor prestaties en perfectie, wees aanwezig. Dit gevoel van acceptatie is een ware zegen voor je kind als voor jezelf.

Zelfs als jij en je kind geen onderdeel zijn van het feest, heeft je kind toch nog die aandacht nodig om zich opgenomen te voelen. Hou rekening met jezelf maar blijf verbonden en rek de speeltijd uit indien nodig en bovenal geniet van je kind en van jezelf.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor. Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien. Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button