Spirituele Boeken

De vitale keuken

Naarmate je ouder wordt is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Maar, met onze drukke levens is dit helaas niet altijd even gemakkelijk.

Mimi Spencer en Sam Rice hebben de oplossing: De vitale keuken, een kookboek met meer dan 150 lekkere en gezonde gerechten met ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Geïnspireerd op uitheemse kooktradities uit bijvoorbeeld Bali, Japan, Peru, India en het Middellandse Zeegebied.

Smaken veranderen

Spencer en Rice merkten dat hun smaak en behoeftes na hun veertigste veranderden. We hebben vitaminen- en mineralenrijk voedsel nodig om ons te beschermen tegen verlies van spiermassa. We hebben meer magere eiwitten, een matige hoeveelheid goede, langzaam verbrandende koolhydraten en heel veel darmvriendelijke probiotica nodig. Daarnaast zijn veel fyto-oestrogenen als lijnzaad, groene bladgroenten en peulvruchten onontbeerlijk. We kunnen met minder calorieën, maar ze moeten wel voedzaam en verzadigend zijn. En dit alles bieden de auteurs aan met heerlijke en aantrekkelijke gerechten die zijn goedgekeurd door diëtiste en voedingsdeskundige dr. Sarah Schenker.

Op ons twintigste hebben we het lichaam,
zoals we dat van onze ouders hebben meegekregen.

Op ons vijftigste hebben we het lichaam,
dat we zelf hebben gecreëerd.

Gezonde voedingstoffen

Bij elk recept staat aangegeven waar het goed voor is, te denken aan bijvoorbeeld spijsvertering, bloedsuikerspiegel, een gezond hart en gezonde botten en gewrichten. Het is belangrijk om voedingstoffen binnen te krijgen door minder suiker te eten en juist meer goede vetten en koolhydraten. De vitale keuken is dan ook gevuld met smakelijke recepten, van een gezonde kom havermoutpap bij het ontbijt tot salades en soepen bij de lunch en heerlijke dinergerechten om de dag verzadigd mee af te sluiten.

Om goed te blijven presteren

Er bestaat geen antiverouderingsvoedsel. De klok kunnen we niet terugdraaien, maar met kleine aanpassingen en een beetje moeite kunnen we wel langer gezond blijven. Zie de recepten in De vitale keuken als een manier om je dagelijkse eetpatroon te herzien of bij te stellen om ook in de toekomst goed te blijven presteren.

Met behulp van de sterrenclassificatie kunt u zien waar de recepten aan bijdragen: goede spijsvertering, bloedsuikerspiegel, hormonaal evenwicht, energiebevorderend, huid, zintuigen en weerstand, gezonde botten en gewrichten, een gezond hart, brein geheugen en stemming.

Mimi Spencer & Sam Rice

Mimi Spencer is journalist en medeauteur van Het Vastendieet (The Fast Diet). Na een aantal ups en downs in haar gezondheid na haar veertigste realiseerde ze zich het belang van gezond eten om vitaal te blijven als veertiger, vijftiger en nog lang daarna.

Sam Rice had een bevlogen carrière als bedrijfsadviseur, eigenaar van een reisbureau en wijninkoper. Ze verhuisde naar Bali en deed daar inspiratie op van al het lekkere eten. Na een paar tegenslagen realiseerde ook zij hoe belangrijk haar gezondheid was en wilde ze gezonder leven, wat ze beschreef in The Happy Eater.

Praktische Informatie

Auteur:  Mimi Spencer & Sam Rice
Pagina’s: 300
Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum / Uitgeverij Lannoo Groep

ISBN: 970-90-00-35576-1
Adviesprijs: € 24,99

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button