Spirituele Boeken

Witte wieven, weerwolven en waternekkers

Een beschrijving van alle geesten, elfen en andere wonderlijke wezens uit Nederland

Witte wieven, weerwolven en waternekkers

Een beschrijving van alle geesten, elfen en andere wonderlijke wezens uit Nederland

Dit boek geeft een uitgebreide beschrijving van alle honderdveertig elfen, geesten en andere wonderlijke wezens uit de Nederlandse en Vlaamse volkscultuur. In tien hoofdstukken worden de belangrijkste wezens tot in detail beschreven. Je leert de geschiedenis en symboliek kennen van de waternekker en de weerwolf, de kabouter en de witte wieven, de alven en de nachtmare. Maak vervolgens kennis met een legioen van wonderlijke figuren als de Rogge-brommerd , de hommelstommel en de smakhak, de sommeltjes en de aulken, Kalle met de Haak en Schele Guurte!

Abe van der Veen is auteur van drie boeken waarin verhalen en symboliek een grote rol spelen: ‘De symboliek van bomen’, ‘De wijsheid van bomen en kruiden’ en ‘De verhalen van Amersfoort’. Abe is hiernaast professioneel verhalenverteller. Hij vertelt op zijn eigen onnavolgbare wijze sprookjes, mythen en sagen. Hierdoor heeft hij een expertise weten op te bouwen op het gebied van de diepere betekenis van symbolen en verhalen.

In ‘Witte wieven, weerwolven en waternekkers’ doet hij grondig onderzoek naar de betekenis van de elfen en geesten uit de sagen van het Nederlandse taalgebied.

Witte wieven, weerwolven en waternekkers

Een beschrijving van alle geesten, elfen en andere wonderlijke wezens uit Nederland

Auteur: Abe J. van der Veen
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: oktober 2017
Aantal pagina’s: 187 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.Nl
EAN: 9789463422260

Bron
Abe De Verteller

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button