Spirituele Boeken

Recensie: Werkboek Tarot

Praktische Informatie

Auteur:  Nevill Drury
Pagina’s: 192
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-447-4976-2
Adviesprijs: € 14.95
Kopen: vanaf 15 november 2017 te koop in de boekhandel

Recensie

De verkrijgbaarheid van boeken over de traditionele tarot (Rider Wait Tarot) is de dag van vandaag zeer schaars. Ik ben verheugd met de komst van dit boek zodat er toch nog aandacht wordt geschonken aan de krachtige traditionele tarot, die aan de basis ligt veel moderne kaartsystemen.  Dit boek geeft veel meer dan wat ik van een boek over tarot zou verwachten.

Een volledig overzicht van elke kaart (grote en kleine arcana) met een heldere beschrijving alsook  diepere astrologische en kabbalistische associaties komen aan bod.   Het boek is netjes opgedeeld in hoofdstukken, en met zeer veel oefeningen in het werkboek. Hiernaast zijn er ook diverse meditaties om spiritueel te leren verbinden met de kaarten.  Er wordt ook aandacht besteed aan kaartleggingen vergezeld met een interpretatie als voorbeeld. De meest belangrijke kaartleggingen zoals het Keltische kruis komen aan bod.  Een lezing geven brengt voor een kaartlegger ook een verantwoordelijkheid met zich mee, ik ben zeer blij dat hier de nodige aandacht aan geschonken is.

Het is niet alleen een werkboek voor beginners maar ook voor de gevorderde kaartlegger.

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button