Spirituele Boeken

Ingeborg brengt nieuwe single en album uit.

Deze single is de voorloper van Ingeborg’s nieuwe album “Where the Sky Touches The Sea”.

De single ‘Laat het maar los’ werd gekozen uit 17 liedjes van de nieuwe cd ‘where the sky touches the sea’.

Ingeborg schreef de tekst en samen met Tom Van de Venne ook de muziek.

Het is een lied dat zo universeel is dat iedereen wel iets kan herkennen in deze uitnodiging. Het loslaten van een lastig gesprek, een kwetsuur, een moeilijke situatie, … En ja, loslaten, het is makkelijker gezegd dan gedaan.  Ingeborg die de tekst schreef, gaat er vanuit dat ‘iets loslaten’ gepaard gaat met ‘iets toelaten’.

Ingeborg:
Dat wat je wil loslaten, kent vaak ladingen die hardnekkig zijn en heling zoeken. Het toelaten heeft te maken met het binnenlaten van het verdriet, het voelen van de onmacht of de boosheid die eronder zit. Heel wat mensen zoeken dit ‘toelaten’. Tot ze ontdekken dat wat ze ervaren er helemaal mag zijn. Het hoeft dus niet verdoofd, weggestopt of verbloemd te worden. Bij het luisteren van het lied kan je de doorbraak horen in de tweede strofe:

Geef het uit handen,
vertrouw op je hart,
het heeft je voldoende inzicht gebracht…

Die laatste zijn misschien wel de belangrijkste woorden in het lied. Eenmaal iets ook helemaal duidelijk is en je inzicht hebt in waarom deze ervaring uiteindelijk zo relevant was, komt er ook meer rust en vrede. Er kan zich dan iets herstellen. En is dat net niet waar zoveel mensen naar op zoek zijn? Naar die rust? Die vrede?

En naar het vertrouwen dat morgen, een nieuw begin brengt. Een boodschap van hoop die iedereen volmondig kan meezingen in het refrein:

Morgen zal het anders zijn
Morgen is nieuw
Jij kan altijd opnieuw beginnen

Het is Ingeborg haar intentie dat dit lied de weg mag vinden naar vele mensen die klaar zijn om toe te laten wat zich wil tonen, om het dan uiteindelijk los te laten.

En laat nu maar alle theorie los, want hier komt het nog éénvoudiger

Ik zing niet omdat ik een antwoord heb
Ik zing omdat ik een lied heb

Ingeborg TM Sergeant

7de album voor Ingeborg

Ingeborg TM Sergeant heeft ondertussen naast haar Nederlandstalige werk, in samenwerking met Dr. Emoto, Beyond religion gerealiseerd. Een cd met mantra’s en devotionele gezangen geïnspireerd op de 6 grote wereldgodsdiensten. Deze cd is een beetje anders dan al het vorige werk van Ingeborg. Tijdens meezingconcerten, die Ingeborg de afgelopen vijf jaar organiseerde, groeide het idee om deze liedjes op een cd uit te brengen. Bijzonder is dat Ingeborg dit samen met maar liefst 125 stemmen mocht realiseren. Stemmen van het gezinskoor Fioretti en het koor van De evolutie, overgoten met een extra sausje van twee topzangeressen uit Nederland, Jody Pijper en Dian Senders.

Samen zingen is gezond

Onderzoek uit 2013 van de Zweed Björn Vickhoff toont aan dat de hartslag van mensen die samen zingen, synchroon gaat lopen. Zingen in een koor zou even heilzaam zijn voor het hart als andere rustgevende activiteiten zoals bijvoorbeeld yoga en meditatie. Dat moet althans blijken uit een Zweedse studie gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Auditory Cognitive Neuroscience.  De onderzoekers verzamelden vijftien scholieren en gaven ze de opdracht om verschillende zangoefeningen te doen. Zo moesten de scholieren samen neuriën, een bekende hymne zingen en een mantra ten gehore brengen. Terwijl ‘het koor’ deze oefeningen deed, werd de hartslag van de proefpersonen gemeten. Daarbij bleek dat de hartslag van de proefpersonen, zodra ze samen gingen zingen of neuriën, synchroon ging lopen en dat zingen in koor een positief effect heeft op de zogenaamde hartslagvariabiliteit (HRV).

www.ingeborg.ws

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button