Spirituele Boeken

Genezen met kruiden

100 kruidenmonografieen, 270 ziektebeelden, 240 kruidenrecepten

Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Voor tal van vervelende aandoeningen kunnen kruiden verlichting brengen. In Genezen met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die open staat voor de fascinerende wereld van de kruiden. Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht.

Het boek bestaat uit drie delen:

  • 100 beschrijvingen van kruiden die courant in de kruidengeneeskunde worden gebruikt. Je leert er alles over welk kruid geschikt is voor welke aandoening.
  • 270 ziektebeelden: welke kwaal kan je met welk kruid aanpakken?
  • 240 kruidenrecepten: naast een korte beschrijving van de ziekte krijg je verschillende varianten van kruidenrecepten met de vermelding van de gebruikte kruiden in de juiste verhoudingen.

Jan Dries

Jan Dries behoort tot de pioniers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw opnieuw aandacht vroegen voor kruiden, gezonde voeding, vegetarisme, respect voor de natuur en het milieu, maar ook voor natuurgeneeskunde en fytotherapie. Hij studeerde natuurgeneeskunde aan de Heilpraktikerschule van dr. Hardt in Solingen (D) en was jarenlang werkzaam als hoofdtherapeut in het gezondheidscentrum Avicenna in Genk (B). Jan Dries stichtte in 1988 de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, met scholen in Antwerpen, Gent, Leuven en Maastricht, en was er werkzaam als docent in de fytotherapie en natuurgeneeskunde. Dit kruidenboek is het resultaat van zijn jarenlange ervaring en zijn enorme kennis over kruiden en natuurgeneeskunde. Jan Dries verwierf als auteur van gezondheidsboeken internationale bekendheid, schreef ongeveer 150 boeken, studieboeken inbegrepen en schrijft om de twee weken een gezondheidsartikel voor zijn ruim 60.000 volgers.

Praktisch

ISBN: 9789056155384
Uitgever: Sterck & De Vreese
Verdeling: VBK-Belgiƫ
Verkrijgbaar vanaf: 30-08-2019
Taal: Nederlands
Bladzijden: 240
Bindwijze: Paperback

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button