Het Lezers Hoekje

Recensie: Acharya Shunya – Ayurveda, als moderne levensstijl

Praktische Informatie

Auteur: Acharya Shunya
Pagina’s: 400
Uitgeverij: Uitgeverij Samsara Uitgeverij B.V. / L&M Books
ISBN: 978-94-9141-187-8
Adviesprijs: € 26,90

De inhoud van het boek kan je hier lezen op onze site: Acharya Shunya – Ayurveda, als moderne levensstijl

Recensie

Dit boek zou zomaar je gezondheid kunnen verbeteren. Voor altijd. Gezondheid is niet een belofte die ooit misschien wel eens uit zou kunnen komen. Het is onze fundamentele, natuurlijke bestaanstoestand. Je zal die gezondheid gaan ervaren wanneer je gaat leven op een manier die in harmonie is met de intelligentie van de natuur. Dat is de belofte van de Ayurveda, het vijfduizend jaar oude Indiase stelsel van gezondheid en geneeskunde.

Wie de lessen in dit boek leest en ter harte neemt, kan dit zien als een overgangsritueel: de overgang van een leven op automatische piloot naar een meesterlijk geleid leven. In dat leven ben je vrij en heb je zelf proactief invloed op je gezondheid, doordat je je openstelt voor gezondheid denken, zelfbestemming en de zegening van de natuur. In dat leven wordt het patroon ziekte voor altijd doorbroken door gezondheid. Hoe belangrijk het behandelen van ziekte ook is, wat we nooit uit het oog mogen verliezen is dat we zelf, direct, onze innerlijke gezondheid kunnen aanspreken. Als we wel onze aandoeningen behandelen met geneesmiddelen, maar niet tegelijkertijd investeren in een gezonde levensstijl, wordt het lichaam gereduceerd tot een slagveld in de strijd tegen ziekte.

Wij bezitten een innerlijke bron van kracht, een spirituele waarheid, die we in ere moeten houden. We offeren onze kracht nooit op aan een ziekte, ook al heeft die nog zo’n angstaanjagende naam of is de prognose nog zo slecht. Sterker nog, juist dan moeten we onze eigen gezondheidsrespons activeren door middel van een gezonde levensstijl die in harmonie is met de wetten van de natuur. Of je nu oosterse of westerse geneesmiddelen gebruikt, als je daarnaast een gezonde Ayurvedische levensstijl hebt, zal dat het herstel bespoedigen en je welzijn bevorderen.

Je lichaam heeft zijn eigen opvallend grote wijsheid en zelfherstellend vermogen. ‘ Heb wat meer vertrouwen in je lichaam, en laat het zichzelf genezen’.

Tags
Toon meer

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.
Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

AdBlock gedetecteerd

Welkom bij De Spirituele Wereld. Wij hebben gemerkt dat je helaas gebruik maakt van software die onze advertenties blokkeert. Advertenties zijn voor ons zeer belangrijk. Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen. Hierna kan je onze site volledig bekijken. Bedankt!