Lichaam en Geest

Met hart en ziel

Je ziel geeft je constant, altijd en overal signalen en boodschappen. Meestal ben je je hier echter niet bewust van en zelfs wanneer je dit beseft, is het niet altijd even makkelijk om deze signalen op te pikken en de boodschap te begrijpen.

Je ziel is het meest wezenlijke deel van jezelf. Hoewel je ziel niet tastbaar is en je hem niet kan vastpakken, is hij aanwezig in alles wat je doet. Je ziel is niet iets buiten jezelf. Hij is deel van elke cel in je lichaam. Wanneer je bewust verbinding met hem wil maken, hoef je maar je ogen te sluiten en je naar binnen te keren terwijl je je handen op je hart legt. Je hart is de toegangspoort van en naar je ziel. Hoe bewuster en sterker de verbinding met je hart, des te meer je je ziel kan belichamen en ervaren in je leven.

De meeste mensen leven echter niet in vanuit hun hart, maar vanuit hun hoofd. Zodoende zijn ze zich niet bewust van hun hart en ziel. Hierdoor hebben ze het gevoel dat het leven hen overkomt. Ze piekeren veel, maken zich zorgen en zijn bang dat gevaar achter elke hoek loert. Ze hebben het gevoel dat er iets mist in hun leven, maar ze hebben geen idee wat dat zou kunnen zijn. Zo kabbelt hun leventje verder.

Wanneer je echter op zoek bent naar ware vervulling, naar vreugde, vrijheid, vertrouwen en geluk, merk je al snel dat leven vanuit enkel je hoofdje hier geen antwoord of oplossing voor biedt. Nee, dat wat je zoekt, leeft in je hart en kan enkel gevonden worden door (opnieuw) verbinding te maken met je hart.

Verbinding maken met je hart is heel eenvoudig, zo eenvoudig zelfs dat het te gemakkelijk lijkt: Sluit je ogen en leg gewoon eventjes je handen op je hart. Voel je hart en voel hoe zij voor jou aan het werk is, met elke hartslag. Je kan haar alles vragen. Ze antwoordt altijd, hoewel vaak niet op de manier die je verwacht. Dus luister, voel en stel je open om haar antwoord te ontvangen.

Waar wordt je hart blij van?
Wanneer ervaart zij pure vreugde?
Wat maakt jou enthousiast?

Al die dingen maken de verbinding met je hart nog sterker. Het zijn deze zaken die je elke dag zou moeten doen. Oei, moeten? Eigenlijk heb ik ‘moeten’ uit mijn woordenboek geschrapt, maar als er één ding is dat ik je zou aanraden, is het toch wel die dingen doen waar jij blij van wordt, waar jij van gaat stralen. Zoals gezegd versterkt het de verbinding met je hart, maar het nodigt ook je ziel uit om deel uit te maken van je dagdagelijkse leven.

Om misverstanden te voorkomen, wil ik hier graag bij vermelden dat leven met hart en ziel niet gelijk is aan rozengeur en maneschijn. Natuurlijk gebeuren er ook dan nog steeds dingen die niet leuk zijn en die zelfs pijn doen, maar met een sterke hartsverbinding ervaar en beleef je deze dingen anders dan wanneer je enkel vanuit je hoofd leeft. Wanneer je enkel vanuit je hoofd leeft, zie je vooral problemen en wat niet goed gaat. Als je leeft in verbondenheid met je hart en je ziel, kom je uitdagingen tegen en zie je mogelijkheden om daarmee om te gaan. Kan je dat verschil voelen?

Met het nieuwe jaar voor de deur, nodig ik je uit om in 2020 vooral met hart en ziel te leven. Ik wens je dan ook een liefdevol Nieuwjaar!

Tinne De Bie

Hey, ik ben Tinne en ik hou van schilderen. Het spelen met kleur op doek is voor mij een uitlaatklep, die zowel bevrijdend als verlichtend werkt. Als ik ergens tegenaan loop of weer eens teveel pieker, verbinden de kleuren me opnieuw met mijn gevoel, mijn innerlijke wereld, mijn hartekracht. In mijn praktijk in Geel ben je van harte welkom.

Just Bie – Healing and Creation
Dr. van de Perrestraat 299, 2440 Geel
justbie@telenet.be, +32 (0) 473 661 488 

Bron
Schilderij: Tinne De Bie

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button