Lichaam en Geest

Spiegels

Je ziel geeft je constant, altijd en overal signalen en boodschappen.  Meestal ben je je hier echter niet bewust van en zelfs als je dit beseft, is het niet altijd even makkelijk om de signalen op te pikken en de boodschappen te begrijpen. Ken je dat gevoel dat je het antwoord weet, maar dat je er net niet bij kan?  Dat het op het puntje van je tong ligt.  Of nog anders gezegd, dat het antwoord zich net onder je neus bevindt.  Ha!  Maar onder je neus kan je zelf niet kijken, of toch?

Zo is het ook met signalen en boodschappen van je ziel.  Gelukkig is er een hele simpele manier om de boodschap toch te zien… inderdaad, door in de spiegel te kijken.  Alles en iedereen die je in je leven tegenkomt, weerspiegelt iets van jou.  In het bijzonder mensen die je inspireren en diegenen die je irriteren.  Zij raken bij jou een gevoelige snaar, bedoeld om iets in beweging te brengen waardoor jij kan groeien als mens.

Inspiratie

Welke mensen inspireren jou en vooral waarom?  Het kunnen personen zijn in je directe omgeving maar ook bijvoorbeeld bekende personen. Denk er eens even over na en schrijf het eventueel op om er een beter zicht op te krijgen.

Ik bewonder … omdat …          

Ik bewonder … omdat …          

Vooral je antwoord op de vraag waarom je deze personen leuk vindt en bewondert, bevat een boodschap van je ziel.  Dat is één van de wijzen waarop je ziel jou laat zien waar jouw talent en kracht zit.  Ja, je leest het goed!  Datgene wat je bewondert in een ander, is een (verborgen) kwaliteit van jezelf.  Misschien vind jij dat Joske goed kan schilderen, dan is de kans heel groot dat jij zelf ook een creatief talent bent.  Of bewonder jij het leiderschap van Annemie?  Inderdaad dan gaat er ook in jou een leidersfiguur schuil.  Inspirerende spiegels laten je zien welke talenten en kwaliteiten jij mag/kan ontwikkelen.

Irritatie

Waarschijnlijk zijn er in je leven ook wel mensen waar je je van tijd tot tijd aan ergert. Sta ook hier eens even bij stil en schrijf het even neer.

Ik vind … vervelend omdat …   

Ik erger me aan … omdat …     

Je snapt het al, ook hier is weer het antwoord op de vraag waarom een boodschap van je ziel. Hier is de boodschap meestal wel wat moeilijker om te ontcijferen omdat hier meer weerstand aan te pas komt.

Stel je ergert je aan je man omdat hij zo’n sloddervos is.  Waarschijnlijk ben jij dan iemand die alles graag netjes heeft en onder controle maar dat je hierbij nogal eens durft te overdrijven.  In dit geval laat je man zien dat alles niet altijd perfect hoeft te zijn en kan je dus van hem leren hoe het ook anders kan.  En tegelijk ook andersom.  Irriterende spiegels laten je vooral zien waar je groeikansen liggen en hoe het ook anders kan.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Zoals je hierboven al kon lezen, maken spiegels je innerlijke wereld zichtbaar in de buitenwereld. Hierdoor krijg jij kansen en mogelijkheden om te groeien.  Sommige spiegels kunnen echter best heftig en confronterend zijn wanneer ze je vragen om eerlijk naar jezelf en naar je leven te kijken.

Vind je het toch allemaal wat verwarrend of zelfs beangstigend en raak je er helemaal niet wijs uit, praat er dan eens over met je vriendinnen.  Zij kunnen je vast en zeker goede raad geven. Je kan ook altijd professionele hulp opzoeken om mee te kijken.

Langs de andere kant is dit ook goed nieuws.  Want als je niet leuk vindt wat je in de spiegel ziet, kan je hier zelf iets aan veranderen.

Laat de spiegels je uitnodigen om te zien waar jouw sterke en minder sterke punten liggen en ga ermee aan de slag, zo veranderd als vanzelf je spiegelbeeld.

Tinne De Bie

Hey, ik ben Tinne en ik hou van schilderen. Het spelen met kleur op doek is voor mij een uitlaatklep, die zowel bevrijdend als verlichtend werkt. Als ik ergens tegenaan loop of weer eens teveel pieker, verbinden de kleuren me opnieuw met mijn gevoel, mijn innerlijke wereld, mijn hartekracht. In mijn praktijk in Geel ben je van harte welkom.

Just Bie – Healing and Creation
Dr. van de Perrestraat 299, 2440 Geel
justbie@telenet.be, +32 (0) 473 661 488 

Bron
Schilderij: Tinne De Bie

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button