De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Ik heb last van verdriet …

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Ik heb last van verdriet, kan je alstublieft enkele edelstenen voorstellen die me kunnen helpen?

Sabine Van Doorne uit Westmeerbeek

Dag Sabine

Bedankt voor je vraag. Wat jammer te lezen dat je last hebt van verdriet. Ik help je absoluut graag verder! Hieronder zet ik acht stenen voor je op een rij die je kunnen steunen.

Apachatraan

Deze steen beschermt je aura en neemt negatieve energie in zich op. Het is dus van uiterst belang deze steen zeer regelmatig te reinigen. Hij helpt je bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Leren acsepteren en loslaten is een sterkte van de apachatraan.

Dioptaas

Zuivert het hart van negatieve energie op emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak. Hij maakt hierdoor ruimte voor groei en een gevoel van geluk en welzijn. Dioptaas helpt bij het loslaten van emotionele pijn en negatieve emoties zoals angst, boosheid en jaloezie. Deze steen maakt je minder streng voor jezelf en anderen en stimuleert begrip en vergeving. Dioptaas helpt ook bij het loslaten van mensen en relaties die ongezond voor je zijn of die je ontgroeit of verloren bent.

Rhodochrosiet

Hij maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. Deze steen stimuleert universele liefde, empathie en helpt je van jezelf te houden en liefdesrelaties aan te trekken. Omdat de steen activerend en opbeurend werkt en de waarheid naar boven laat komen leent hij zich prima bij irrationele angsten, neerslachtigheid, apathie, onderdrukte gevoelens, mishandeling en trauma’s.

Rhodoniet

Werkt ondersteunend bij het verlies van een dierbare, een scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Hij werkt kalmerend, vermindert angst en helpt je jezelf te accepteren en van jezelf te houden. Rhodoniet helpt je je hoofd koel te houden en je balans terug te vinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie waarin je overbelast wordt. Daarnaast stimuleert hij begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie.

Rozenkwarts

Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt hij je van jezelf te houden en jezelf te accepteren zoals je bent en vermindert hij eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert hij geestelijke rust en emotionele genezing bij trauma’s en verlies.

Rookkwarts

Is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen voor je lichaam, ziel en geest. Het is een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. Deze steen helpt je ontspannen, loslaten en accepteren. Hij helpt je weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke veerkracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. Hij stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.

Zonnesteen

De zonnesteen werkt opbeurend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve mindset en kijk op het leven. Hij is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant

Citrien

Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag. Hij geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Hij helpt je je persoonlijke kracht te (her)ontdekken en stimuleert eigenschappen zoals zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Citrien helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. Deze steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen. Zo kan je je makkelijker uiten en contact maken met anderen.

Tip

Verdriet is een lastig moment in het leven en er mee omgaan ook, als je de bron van het verdriet kan vinden kan je er naar handelen. Ik wens je alvast veel goede moed toe!

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button