Lichaam en Geest

Maak je meditatieruimte klaar

Maak vaker verbinding met je hogere kracht door een rustgevende plek in je eigen huis te creëren.

Hou het simpel

Kies een kamer, of een deel van een kamer, die eenvoudig en overzichtelijk is. Deze plaats wordt voorbehouden puur voor meditatie. Deze schone en minimale ruimte symboliseert de heldere geest die je hoopt te bereiken tijdens het mediteren. Richt de ruimte in met een yogamat, plaid of deken en een kussen. Verwijder alle technologie uit de kamer.

Muziek

Gebruik muziek of geluiden om een ​​sfeer te creëren die bevorderlijk is voor meditatie. Er zijn vele soorten meditatiemuziek die allemaal dienen om de afleidende geluiden van de wereld om je heen te verdoezelen en je te helpen gefocust te blijven. Sommige mensen geven graag het begin en einde aan met het geluid van een klankschaal of bel. Heb je trouwens onze lijst vol met mooie rustige nummers op Spotify al ontdekt ?

Lekkere geuren

Ons geurvermogen kan een krachtig effect hebben op onze geest en ons lichaam. Overweeg om aromatherapie in je meditatieruimte toe te passen in de vorm van kaarsen of een oliebrander. Sandelhout is perfect om negatieve gedachten en stress te doorbreken. Het staat erom bekend dat het je bloeddruk verlaagt en zowel lichaam als geest ontspant.

Natuur

Meditatie gaat over jezelf verbinden met de natuur en je omgeving. Om deze reden is het ideaal om de natuur in je meditatieruimte binnen te brengen in de vorm van een plant of een vaas met snijbloemen. Schelpen en zand of een waterpartij werken ook goed. Zonlicht is een andere perfecte aanvulling op je kamer.Zorg er dus voor dat je een lichte en luchtige plek kiest.

Maak het je eigen

Dit is een heel persoonlijke oefening, overweeg dus om kleine persoonlijke dingen toe te voegen die je ontspannen. Je kan bijvoorbeeld spelen met de kleur van de kamer. Schilder de muren, of een accentmuur, in de kleur van de stemming die je wil bereiken. Is schilderen geen optie? Hou je muren dan neutraal wit en overweeg met gekleurd licht te werken. Een LED – strip die je in verschillende kleuren kan laten schijnen is makkelijk te vinden en een prima oplossing.

Wist je dat?

De ‘Om’ mantra wordt erkend als het oorspronkelijke geluid bij de schepping van het universum. Hoewel de wetenschap aanneemt dat er geen geluid aanwezig is in het universum accepteert met toch dat ‘Om’ de klank was die vrijgegeven werd bij het ontstaan van het universum. We moeten ons er immers bewust van zijn dat het menselijk oor lucht nodig heeft om geluid, wat een trilling in de lucht is, op te vangen en hoorbaar te maken. Als mens zijn we gezegend met een royale set aan degelijke zintuigen, al weten we ook dat deze beperkt zijn en niet alles waarnemen wat is. Kortom, ‘Om’ brengt je terug naar het allerbegin van het universum, de basisvibratie. Vandaar ook zijn universele kracht aan heling, liefde en licht.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Afbeelding van Zauheb Sardar via Pixabay Spiritueel Mentor Hansje.be

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button