De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Na mijn grote verjaardag (40 jaar) ben ik nogal bang voor de toekomst. Is er een goede edelsteen om deze gevoelens te helpen verdrijven?

Vraag het aan … Tim
Tim Van den Heuvel beantwoord al je vragen over edelstenen, kruiden, het Egyptische Rijk, thee, wicca, voodoo en hoodoo, feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Aandacht: Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Na mijn grote verjaardag (40 jaar) ben ik nogal bang voor de toekomst. Is er een goede edelsteen om deze gevoelens te helpen verdrijven?

Waarom zorgen over morgen?  Het is pas vandaag.  Ik zelf ken het gevoel over angsten naar de toekomst.  Ik zelf pieker ook enorm veel.  Daarvoor raad ik ook aan om zeker een specialist op te zoeken als het echt te veel wordt.  Voor angsten en kopzorgen zijn enorm veel stenen, dit zijn mijn 14 passende stenen die jou kunnen ondersteunen.

Sodaliet

De steen van logica geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf.  Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen.  Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdedigingsmechanismen, schuldgevoelens, angsten en fobieën.  Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens.  Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.

Ametrien

Een combinatie van amethist en citrien en verenigt de eigenschappen van deze twee stenen in zich.  De opbeurende en verwarmende energie van citrien en de beschermende en zuiverende werking van amethist.  Het brengt gevoel en verstand in balans en helpt je op je intuïtie vertrouwen.  Ametrien helpt negatief gedrag, negatieve gedachten, zelfdestructief gedrag en angst verminderen, door het stimuleren van zelfinzicht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Mosagaat

De steen helpt angsten (bijvoorbeeld claustrofobie en faalangst), stress, nervositeit en zorgen loslaten, maakt optimistisch en helpt je ontspannen.  De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen.  Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien.

Toermalijn

Heeft een sterk reinigende en beschermende werking.  De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.  Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie.  Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht.  Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol.

Tijgeroog

Werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.  Werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan.  Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde.  Het maakt creatief en productief, helpt geconcentreerd werken en zet aan tot actie

Chiastoliet (kruissteen)

De kruiswegsteen is een beschermende en inzicht gevende steen en brengt innerlijke rust en evenwicht.  Het geeft je inzicht in je ware ik en wat je levensdoel is.  Het maakt helder van geest, nuchter en realistisch.  De steen werkt stabiliserend en kalmerend.  Illusies, angsten (bv. om gek te worden), schuldgevoelens, nervositeit en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd.  Het stimuleert analytisch en rationeel denken en geeft hiermee inzicht.

Oranje / gele calciet

Werkt reinigend en vitaliserend.  Het herstelt de geestelijke balans, werkt stemming verbeterend en heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid.  Oranje Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling.  De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed.

Rhodoniet

Werkt kalmerend, vermindert angst en helpt jezelf accepteren en van jezelf houden.  Het helpt je hoofd koel houden en je balans terugvinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie waarin je overbelast wordt.  Daarnaast stimuleert het begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie.  Het is daarom een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties en voor mensen en kinderen die makkelijk hun geduld verliezen en regelmatig in conflicten belanden.  Het verbetert ook je interne radar voor gevaar en voor mensen die zich anders voordoen dan ze zijn en geen zuivere intenties hebben.

Rookkwarts

Een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest).  Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties.  De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit.  De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding.

Schalenblende

Deze steen bevordert het aanpassingsvermogen en het natuurlijk herstel van het lichaam. Het helpt grote veranderingen in het leven te doorstaan door het doorbreken van oude patronen en het stimuleren van het aanpassingsvermogen in nieuwe situaties. De steen helpt bij piekeren en malende gedachten en kan hierdoor ook helpen bij slapeloosheid. Schalenblende heeft een positieve werking bij uitputting, zwak voelen, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust en bevordert abstract denken, concentratie, intuïtie, spontaniteit en communicatieve vaardigheden.

Lepidoliet

Beschermend, kalmerend en reinigend.  De steen stimuleert discipline, onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.  Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen.  De steen bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten.  Het gaat negativisme, depressie, stemmingswisselingen, stress, afhankelijkheid, piekeren, dwanggedachten, obsessies en wanhoop tegen.

Mango calciet

De steen helpt omgaan met oud verdriet en trauma’s en helpt je om jezelf te accepteren, van jezelf te houden en versterkt je gevoel van eigenwaarde.  De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij.  Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst

Chrysocolla

Zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie.  Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft het kracht en zet aan tot handelen.  Als men nerveus of gespannen is, werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeling en stress.  Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen.

Versteend hout

Werkt verzacht aardend, beschermend en ontspannend.  De zachte energie van deze steen helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu .

Hopelijk heeft deze lijst je goed kunnen helpen.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button