Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

7 Griekse liefdes en hun edelstenen

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Fijne Valentijn
Fijne Lupercalia

Wist je dat ze in het oude Griekenland de ‘liefdes’ in 7 verschillende categorieën plaatsen?

Deze 7 categorieën waren de verschillende type relaties waar een mens in terecht kon komen. Na wat onderzoek laat ik jullie kennis maken met deze 7 categorieën: Eros // Philia // Ludus // Storge // Philautia // Pragma // Agape. Wat is de relatiefunctie en wat zijn de specifieke edelstenen hiervoor.

Eros

Romantische en passievolle liefde.

 • Granaat: geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit.
 • Amber: bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf en gevoel van waarde.
 • Vuuragaat: werkt activerend, zorgt dat je weer zin hebt in het leven en stimuleert hartstocht en seksualiteit.
 • Roze toermalijn:  laat je liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst.

Philia

Vriendschappelijke, broederlijke liefde.

 • Carneool: geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vermindert jaloezie.
 • Malachiet: versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties.
 • Lapis lazuli: stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid.
 • Bariet: maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Het stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen.

Ludus

Flirterige, speelse liefde.

 • Robijn: stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen.
 • Aquamarijn: Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden.  Ook is deze steen een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten .
 • Andes opaal: maakt je  sociaal georiënteerd is. De steen maakt gastvrij, liefdevol, open, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt ontspannen en verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten.
 • Aardbeikwarts: heeft een positieve werking op het hart en het hart chakra. Het helpt je liefde geven en ontvangen, om van kleine dingen te genieten en maakt vrolijk.

Storge

Natuurlijke liefde, familieliefde.

 • Roze topaas: bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, waarheid, vreugde en opent je hart.
 • Smaragd: stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen. Het vermindert frustratie, boosheid en zorgen.
 • Rodohniet: stimuleert het begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie. Het is daarom een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties.
 • Diopsiet: stimuleert empathie, betrokkenheid, bescheidenheid en intuïtie. Diopsiet helpt bij het bijleggen van ruzies omdat het vergeven en loslaten van negatieve emoties en stress vergemakkelijkt. De steen maakt vrolijk en laat je van de kleine dingen in het leven genieten.

Philautia

Zelfliefde

 • Rozenkwarts: bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid.
 • Rhodochrosiet: stimuleert universele liefde, empathie en helpt van jezelf houden en bij het aantrekken van gezonde relaties.
 • Groene aventurijn: brengt de emoties in balans. heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel.
 • Eudialiet: vergroot je persoonlijke kracht, energie en zelfvertrouwen en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. Het bevordert vergeven en accepteren (vooral van jezelf) en helpt je om te leren van je fouten in plaats van er je schuldig over te voelen.

Pragma

Betrokken liefde, in liefde staan.

 • Jade: Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie. Het helpt schuldgevoel en een gevoel van hulpeloosheid verminderen en helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen.
 • Dalmatiër jaspis: werkt opbeurend en geeft energie. Maakt speels en helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachtestroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen.
 • Bergkristal: heeft een krachtig genezende en reinigende werking. Brengt lichaam en geest terug in natuurlijke balans.
 • Angeliet: . Het heeft een sterke connectie met engelen energie en bevordert dan ook eigenschappen als empathie, medeleven, verbondenheid en liefdevol handelen (ook voor jezelf). Het laat je kalm en vredig voelen en brengt de emoties weer in balans bij stressvolle en pijnlijke ervaringen.

Agape

Universele liefde

 • Lepidoliet: bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten.
 • Amazoniet: ondersteunt bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar
 • Hekimar diamant: helpt je te verbinden met het universum en al zijn wijsheid. versterkt helderziendheid, telepathie en helpt je contact maken met je intuïtie.
 • Prehniet: bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving. bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen.

The Crossroad Fox

Tim Van den Heuvel voelt zich sterk verbonden rond magie.

Dit gaat van kruiden, edelstenen, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, Egyptische magie, … noem maar op.

Vragen aan Tim over deze onderwerpen kan je sturen via timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Bron
Timmy Van den Heuvel (The Crossroad Fox)

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button