AstrologieDe MaanenergieSpiritualiteit

Belangrijke planetaire momenten voor 2023 – niet te missen datums !

In mijn opzicht, misschien wel de belangrijkste planetaire gebeurtenis in 2023 is de overgang van Saturnus die van Waterman naar Vissen gaat begin maart. Waterman, met al zijn idealisme, kan koel en onbuigzaam zijn. Vissen daarentegen plaatst mensen boven beleid, dus we kunnen hopen op humanitaire initiatieven en minder materialisme. Saturnus, de planeet van discipline, zal meer zielen aanmoedigen om zich in te zetten voor spiritualiteit, wat door Vissen wordt uitgedrukt, door meditatieretraites te volgen, cursussen in helderziendheid, en in het algemeen meer zelfopoffering te doen.

Toch is het niet allemaal goed nieuws.

De zwaarte van Saturnus die door passieve, fantasierijke Vissen werkt, kan leiden tot meer depressies en psychische problemen. Algemene armoede is ook jammer genoeg waarschijnlijk, aangezien Saturnus als leraar karmische lessen brengt in dit meest onwereldse teken.  Daarentegen raast de opportunistische Jupiter door vurige Ram, wat impulsiviteit, dappere plannen en misschien enkele letterlijk enorme branden in kwetsbare delen van de wereld aanmoedigt. In mei staat Jupiter tegenover Pluto, die explosief kan zijn en bij sommigen de wil tot macht oproept en bij anderen de drang om weer op te bouwen wat kapot is. Jupiter brengt de rest van het jaar door in een comfortabele sterke Stier, met grotere kansen op voorspoed om de negativiteit van Saturnus te compenseren. Mercurius begint het jaar retrograde, wat betekent dat voornemens en plannen even op zich laten wachten, en dat je je vastgeroest en ontmoedigd kunt voelen. Maak je echter geen zorgen. Probeer deze tijd te gebruiken voor reflectie en wees geduldig.

Op 18 januari komt Mercurius erin, zodat je opgang kunt komen.  Andere retrograde periodes van Mercurius lopen van 21 april tot 15 mei; van 23 augustus tot 15 september; en van 13 december tot 2 januari 2024.  Heel wat zaken kunnen vertragen, communicatie en reizen kunnen op deze momenten gehinderd worden, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn.  Retrograde Mercurius geeft je de kans om na te denken en kan wel eens voorkomen dat je een fout maakt.

De zonsverduistering in Ram op 20 april kan sommige plannen tenietdoen, terwijl de maansverduistering in Schorpioen op 5 mei iedereen uitnodigt om onder de oppervlakte te duiken. Op 14 oktober wordt de zon verduisterd in Weegschaal, waardoor onderhandelingen en partnerschappen een tijdje worden stilgelegd. Dit wordt later in de maand gevolgd door de maansverduistering in Stier, wat financiële uitdagingen met zich meebrengt.

Het jaar 2023 eindigt echter met een bemoedigend driehoeksaspect tussen de romantische Venus en het mysterieuze Neptunus, dat in december al onze dromen verzacht. Dit stelt ons in staat ons een betere wereld voor te stellen – en verbeelden is het begin van het creëren ervan!

Niet te missen datums:

Conjunctie Venus Saturnus 23 januari

Het is een gunstig moment voor verbintenissen tussen geliefden en moedigt je aan praktisch en realistisch te zijn. Maar als er iets grondig mis is met de relatie, dwingt Venus met Saturnus je om dit aan te pakken. Het is niet de meest luchtige vibe, maar wel constructief en maakt de weg vrij voor verbeteringen. Voor de creatieveling die vast zitten met een project, het is nu de moment om je creativiteit te laten vloeien vanuit je hart.

Conjunctie Zon Saturnus 12 tot 20 februari

De Zon reist de laatste week van februari en de eerste week van maart samen met Saturnus. Weersta elke neiging om in negatieve gedachtenpatronen te vervallen. Ja, je ziet misschien maar al te duidelijk wat er fout loopt in je leven, maar let ook op de vele goede dingen. Beoefen dankbaarheid en wat gerichte zelfopoffering. Dit is ook een goede tijd om je te richten op artistieke en spirituele disciplines, en iets blijvends te creëren. Creëren doet je leven!

Conjuctie Mercurius Uranus 5 juni

Neem nota van die heldere ideeën die in je opkomen. Blijf alert op leuke kansen wanneer de levendige Mercurius Uranus inhaalt.  Momenten met plotse flitsende ideeën kunnen snel opkomen maar denk goed na voordat je actie onderneemt of je riskeert een grote opschudding met flinke chaos. Het kan tijd zijn voor de waarheid in sommige situaties, wees duidelijk over wat je wilt bereiken, of de dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Maansverduistering bloedmaan 28 oktober

Het is een gedeeltelijke verduistering, maar draagt zeker bij aan de Halloween-sfeer, want als je de maan kunt zien zal de maan gedimd zijn, alsof hij bloedt. Tegenwoordig weten we wel beter dan onheil te verwachten, maar deze eclips herinnert je eraan om naar je bezittingen te kijken, zowel emotioneel als financieel. Elke verbintenis of gehechtheid die niet goed voor je is, moet worden opgeruimd. Ga vooruit op een manier die beter de echte ‘jij’ uitdrukt.

Zon ontmoet Mars 18 november

De Zon en Mars staan samen in Schorpioen en brengen een intense energie. Dit kan net de stimulans zijn die je nodig hebt om de korte sombere dagen van de herfst door te komen. Hoewel deze conjunctie exact op 18 november valt, is ze het grootste deel van de maand al flink voelbaar. Als je vastberadenheid, vindingrijkheid nodig hebt met een vleugje achterbaksheid, volg dan gerust deze Scorpioen energie, je hoeft je er niet schuldig om te voelen. Je hebt het nodig om je doelen te bereiken, en deze zijn je gegund.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button