SjamanismeVraag het aan ...

Hoe helpt drummen ons paranormaal begaafd te worden?

Hoe helpt drummen ons paranormaal begaafd te worden?

Een krachtdrum (Sjamaan-trom, Rituele drum) is een krachtig, persoonlijk instrument. 

Het bespelen van de Drum of Trom is geïntegreerd in elke cultuur. Het wordt al eeuwen gebruikt bij rituelen, ceremonies, rites, feesten, muziek en dans, genezing en het versterken van de eenheid.  

Nu nog wordt de kracht van een drum en zijn voordelen ervaren: 

  • Een drum werkt aardend en geeft vertrouwen. Het ritmisch spelen verbind je met je eigen hartslag en de hartslag van Moeder Aarde. Het brengt je stevig in het NU. Het helpt relativeren en het groter plaatje zien. 
  • Het doet ons herinneren aan het eerste ritme dat we hoorden: de hartslag en de ademhaling van onze eigen moeder, toen we nog groeiden in haar schoot. 
  • Drummen helpt bij zelfexpressie: de klank en het ritme van je drum kan je helpen bij het uiten van je emoties of woorden die je wil uitspreken. Het ritme trilt de emotie los. De klank helpt ze verklanken. 
  • Iedereen kan drummen, volg je eigen gevoel, geef creatief klank, voel de vreugde van het (samen) spelen. Begeleid je eigen liederen en dans!

Het bespelen van de drum kan helpen bij het groeien in bewustzijn: de eentonige repetitieve klanken, brengen je in een meditatieve staat, een diepere rustgevende, ontspannende Thètastaat, gewoon ZIJN, los van alle gedachten. 

Hierdoor vermindert je stress en kan het drummen je tot dieper bewustzijn en inzichten brengen. Tijdens het drummen kan je gaan (trance)reizen naar andere werelden. 

Kevin Matthijs

Kevin heeft zijn praktijk Mijn Krachtbron te Machelen aan de Leie in Oost-Vlaanderen.

Meer informatie via www.mijnkrachtbron.be.

Kevin Matthijs en Mieke Hillaert [Mijn Krachtbron]

Bron
Mijn Krachtbron

Kevin Matthijs

Kevin is een goedlachse, optimistische levensgenieter. Na een 4-jarige opleiding Psychodynamica, richtte hij in 2017 zijn praktijk ‘Mijn Krachtbron’ op. Mensen die op zoek zijn naar meer innerlijke rust, harmonie en een betere relatie met zichzelf en anderen kunnen bij hem terecht. Door middel van healing, coaching en ceremonies met helende planten, begeleidt hij mensen op hun pad zodat zij zich fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichter en zuiverder voelen. Daarnaast zuivert hij ook huizen en heeft hij een grote affiniteit met krachtplaatsen. Zijn kennis en ervaring deelt hij graag. In zijn vrije tijd geniet hij van een heerlijke boswandeling, een goed boek of film, lekker eten en gezellig samen zijn met vrienden.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button