Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Terug naar school, edelstenen hulp.

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Het is weer zo ver:
Back to School!

Voor de meeste jongeren is school een moeilijke periode omdat alles weer nieuw is.

Er komt zo ook een jaar vol verandering voor hun. Ik heb hier een lijst van 23 edelstenen gemaakt voor jongeren op school te ondersteunen. Ik vertel er nog bij dat het ideaal is om 3 à 4 edelstenen bij je te dragen.

 1. Maansteen: Is een goede steen als iemand het moeilijk heeft met verandering, het helpt je de nieuwe zaken in het leven te accepteren en zet de stap makkelijker, Deze steen is ook zeer geschikt voor jongeren die door pubertijd gaan, Wegens deze steen ook helpt de hormonen in balans te brengen .
 2. Amethist: Zorgt er voor dat angst en zorgen worden verminderd en stress niet bij de pas komt, ook geeft deze steen bescherming tegen negatieve mentale invloed.
 3. Rozenkwarts: Verminderd het gevoel van verlating en is dus zeer geschikt voor kleinere kinderen. Voor de iets oudere onder de jeugd is deze steen geschikt om vriendelijk met andere om te gaan en waardering in zich zelf naar voor te brengen.
 4. Carneool: Geeft motivatie en innerlijke kracht, geschikt voor kinderen die weinig zelf vertrouwen hebben en een duwtje motivatie kunnen gebruiken. Bij pubers kan het agressie en woede wat verminderen.
 5. Fluoriet: Is een zeer geschikte steen voor focus en studeren, Het helpt nieuwe informatie makkelijker op te nemen en mentale rust aan te bieden.
 6. Sugiliet: De steen van ontwikkeling  is een goede steen voor jongeren die zichzelf wat uit zoeken, ook is deze steen geschikt als men in een nieuwegroep of klas terecht komen. Sugiliet is ook een steen dat vaak word aangeboden aan jongeren die problemen hebben met Autisme .
 7. Calsiet: Is een zeer zachte steen die jongeren helpen door hun groei proces te gaan, dit kan zowel mentaal als lichamelijk zijn. Calsiet bevordert ook creativiteit en zelf waardigheid, Helpt analytisch denken en brengt rust.
 8. Agaat: Is een goede steen dat het gevoel van veiligheid geeft en stabiliteit, Deze steen is zeer geschikt voor jongeren die zich niet veilig voelen buiten huis, Samen met rozenkwarts verminderd het ook het  gevoel van heimwee.
 9. Aventurijn: is een steen dat posetiviteit brengt , kalmte en welzijn. Dit is ook geschikt om woede en frustraties te minderen en leert iemand geduld hebben, zeer geschikt voor energetische kinderen. Deze steen is ook geschikt om bescherming te bieden tegen energetische vampieren ( mensen die andere hun energie weg neemt ) zo als Pesters.
 10. Tijgeroog: Een steen dat bescherming, inzicht en zelfvertrouwen bied, Deze steen is ook zeer geschikt voor jongeren die door studies periodes moeten gaan wegens deze ook ons helpt te focussen op onze doelen en natuurlijk onze taken.
 11. Sodaliet: Is een zeer geschikt voor als iemand last heeft van te veel chaos in het hoofd ,
 12. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit. Het verjaagt negatieve gedrag en denkpatronen en helpt onze logische intuïtie te gebruiken. De steen kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken
 13. Chrysocolla: brengt zelfreflectie en helpt ons van zaken af te gaan dat ons afleiden van onze studies en taken , zo dat we ons beter kunnen focussen, ook brengt Chrysocolla balans en rust en helpt ons moed in te roepen wanneer het nodig is en verminderd overprikkeling.
 14. Rodohniet: helpt het mentale en fysieke in balans te brengen zo dat je gemotiveerd kan zijn in je dagelijkse praktijken , ook helpt Rodohniet woede en frustraties te verminderen.
 15. Mos agaat: Helpt goed met de juiste info door te geven en je idee te durven uiten, ook is mos agaat geschikt tijdens de winterperiode samen met fluoriet kan deze helpen om het immuun systeem  te versterken.
 16. Hematiet: buiten het gronden van energie en het verdrijven van negativiteit werkt hematiet ook zeer kalm bij onrustige personen , dit is dus zeer geschikt voor jongeren die met teveel onrust achter de schoolbanken of dagelijks leven zitten.
 17. Rookkwarts: is zeer geschikt voor jongeren die last hebben van onrust en enorme angst, helpt dagelijkse smog los te laten  en voor pubers zeer geschikt als ze door een ware negatieve periode gaan.
 18. Jade: is geschikt voor geluk en posetiviteit , helpt kinderen tijdens hun groei momenten door te gaan zo wel mentaal als fysiek. Helpt ook om compassie te tonen naar anderen en verlegenheid aan te gaan.
 19. Aquamarijn: geeft zelfvertrouwen , bescherming en verminderd plankenkoorts, geschikt voor wie een gesprek moet doen voor een grote groep.
 20. Lepidoliet:  brengt rust en balans  in periodes van extreme stres, het is ook geschikt om bescherming te bieden tegen onwillige negatieve aandacht en verwijdert ook zware ongewillige emoties. Lepidoliet is ook zeer geschikt voor jongeren of mensen die last hebben met  AHAD of ADD.
 21. Labradoriet: is goed voor jongeren die zeer gevoelig zijn van andere hun energie, deze steen brengt bescherming en kalmte , ook helpt Labradoriet iemands talenten te tonen.
 22. Citrien: brengt succes en posetiviteit, voor jongeren kan citrien helpen met hun hormoon gestalte en hun zelfvertrouwen en creativiteit.
 23. Chrysopraas: is zeer geschikt om positief in het leven te staan , de steen helpt om open te staan voor al wat goed is en geeft moed om liefde en respect te aanvaarden. Helpt met waardering en andere te vertrouwen.
 24. Versteend hout: helpt je rustig te aarde en verbinden met de liefde volle energie van moeder aarde, buiten dat is Versteend hout geschikt voor veiligheid en heimwee maar is ook een goede steen voor wie zijn eigen pad / wortel zoekt in het leven. Zeer geschikt voor elke leeftijd.

The Crossroad Fox

Tim Van den Heuvel voelt zich sterk verbonden rond magie.

Dit gaat van kruiden, edelstenen, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, Egyptische magie, … noem maar op.

Vragen aan Tim over deze onderwerpen kan je sturen via timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button