Lichaam en GeestVraag het aan ...

Mensen worden gek van me omdat ik het moeilijk vindt om keuzes te maken. Heb je advies hoe het me toch zou lukken?

Beste Regilio,
Mensen worden gek van me omdat ik het moeilijk vindt om keuzes te maken. Heb je advies hoe het me toch zou lukken?

Dirk De Nul uit Zwijndrecht

Hoi Dirk,

Wat fijn dat je ons je bericht toestuurt! Ik kan me inbeelden dat je omgeving gek kan worden van iemand die besluiteloos is. Supertof dat je toch al de beslissing kon nemen om ons te contacteren.

Wist je dat we als mens ongeveer dertig duizend keuzes per dag maken? Als we dus echt in details gaan kijken naar je dagdagelijks leven denk ik dat je best aardig wat keuzes toch maakt. 

Om echt helder te krijgen wat keuze maken net moeilijk voor je maakt is de nodige observatie nodig. Heb je het lastig met alle soorten keuzes? Kan je makkelijker kiezen als het resultaat enkel voor jou belangrijk is? Wat doet tijdsdruk met het maken van een beslissing voor je? Welke gedachten komen er in je op als je nadenkt over beslissen? Al deze vragen kunnen je helpen ontleden waar het schoentje net knelt. Eens je dat gevonden hebt kan je doelgerichter te werk gaan. 

Ik geef je ook graag enkele concrete tips om vlotter keuzes te maken:- verlies jezelf niet in eindeloze pro en contra lijstjes- ga niet te diep in details in de mogelijkheden- beperk het aantal keuzemogelijkheden tot maximaal drie dingen- zoek een voorgaande gelijkaardige situatie en baseer je daarop – doe aan eliminatie, wat wil je zeker niet?- zoek niet de perfecte oplossing want die bestaat niet.

En als allerbelangrijkste tip geef ik je mee dat het ok is om fouten te maken. Er is niets mooier dan achteraf eerlijk toe te kunnen geven dat je beter een andere keuze had gemaakt. Dat maakt van jou een groeiend mens en het durven tonen van deze kwetsbaarheid inspireert mogelijk ook anderen om dit te doen. Zo help ook jij aan het maken van een veilige omgeving voor de mensen om je heen.

Ik nodig je uit om je de komende dagen bewust te worden van wat je wel allemaal beslist en daar kracht in te vinden om te ontdekken dat je er helemaal niet zo slecht in bent dan je zou denken. Daar waar je dan toch nog even moeite hebt, neem er gerust de tips bij en speel er mee. Leren gaat met vallen, opstaan en weer vallen.

Veel plezier, of succes, kies maar.

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button