Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Edelstenen voor levensvreugde

Opgelet:
Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Davy Grootjans uit Lembeke stuurde Tim een mail met de vraag:

Ik ben bang dat ik mijn levensvreugde het afgelopen jaar ben kwijtgeraakt, heb jij soms enkele edelstenen die mij kunnen helpen om mijn sprankeling terug te laten komen?


Beste Davy,

Er zijn zeker stenen die u kunnen helpen terug je sprankeling te vinden.

Maar weet, edelstenen zijn enkel een ondersteuning, ga daarom ook ten rade bij je huisarts of specialist. Deze edelstenen die ik je hier aanreik kan je dus zeker op zak nemen samen met hulp van je huisarts of specialist.

  1. Apatiet
    Vergroot vitaliteit, persoonlijke kracht en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Het werkt motiverend, maakt ambitieus, onafhankelijk en helpt je om je doelen te bereiken. Het maakt de geest helder, vergroot intellectuele vaardigheden en vermindert verwarring, apathie, zorgen, prikkelbaarheid en negativiteit. Het stimuleert creativiteit en zelfexpressie.
  2. Citrien
    Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken.
  3. Granaat
    Is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop, moed, optimisme, levensvreugde, daadkracht en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrags- en denkpatronen worden verminderd. Het helpt Kundalini energie opstijgen.
  4. Barnsteen of amber
    Is een krachtige reinigende steen (van lichaam en energielichaam) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf en gevoel van eigenwaarde. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit
  5. Zonnesteen
    Werkt opbeurend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.
  6. Lapis lazuli
    Is een steen van wijsheid, verlichting en inzicht. Het maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname en verwerking van informatie. De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid. Het maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid en irritatie en bevordert duidelijke en eerlijke communicatie
  7. Carneool
    Deze geeft kracht, energie, moed en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend en motiverend en stimuleert creativiteit. Het vergroot zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en vermindert jaloezie. Het helpt je om voor jezelf op te komen en assertief te zijn wanneer dat nodig is. En kan hierdoor ook ondersteunen bij (klachten gerelateerd aan) misbruik of mishandeling. Het maakt scherp, geconcentreerd, succesvol en doelgericht en helpt bij het oplossen van praktische problemen. Ook fysiek maakt carneool vitaal en sterk en vergroot het het uithoudingsvermogen. Wekt de innerlijke vlam op.
  8. Rozenkwarts
    Is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.
  9. Lepidoliet
    Werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert discipline, onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. De steen bevordert innerlijke rust, helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken en helpt emotionele bagage en negatieve emoties loslaten. Het gaat negativisme, depressie, stemmingswisselingen, stress, afhankelijkheid, piekeren, dwanggedachten, obsessies en wanhoop tegen.
  10. Bumble Bee Jaspis
    Maakt vrolijk, helpt je geluk in jezelf vinden en om positief in het leven te staan. De steen inspireert en maakt enthousiast en avontuurlijk. Het laat je zien wat jouw pad en passie is in het leven en geeft je de moed en het doorzettingsvermogen om je hart te volgen. Bumble bee jaspis zorgt voor een goede concentratie, een helder hoofd en versterkt de intuïtie. Fysiek werkt de steen verwarmend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de milt , maag, lever en nieren. Het kan ondersteunen bij verschillende vormen van (seizoensgebonden) depressie.
  11. Rookkwarts
    Een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
  12. Groene Aventurijn
    Brengt de emoties in balans. Het heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten, de bloeddruk, het cholesterol gehalte, spraakproblemen, allergische reacties en op huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, acne, couperose en psoriasis. Het kan stres gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en migraine verlichten en nachtmerries verminderen.
  13. Versteend hout
    Werkt aardend, beschermend, ontspannend en stabiliserend. De zachte energie van deze steen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden, schermt af en helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu. Het is daarom een goede steen om te dragen tijdens het reizen of als je veel last hebt van heimwee. Het helpt negatieve energie en negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet afvoeren waardoor je je weerbaarder en sterker voelt. Het werkt kalmerend, maakt geduldig en beschermt tegen overprikkeling. Het werkt ondersteunend en beschermend bij hoog sensitiviteit of hoog gevoeligheid

The Crossroad Fox

Tim Van den Heuvel voelt zich sterk verbonden rond magie.

Dit gaat van kruiden, edelstenen, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, Egyptische magie, … noem maar op.

Vragen aan Tim over deze onderwerpen kan je sturen via timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button