Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Edelstenen bij Volle Maan voor rusteloosheid

In deze rubriek kan je aan Timmy Van Den Heuvel alle vragen stellen over kruiden, edelstenen, Egyptische magie, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Chantal Evenema uit Zwolle {NL} stuurde Tim een mail met de vraag:

Bij volle maan ben ik vaak rusteloos en heb ik veel dromen. Zijn er edelstenen die ik op dit moment kan gebruiken om mijn energie beter te beheren?


Beste Chantal,

Er zijn zeker edelstenen die hier bij kunnen helpen. De onderstaande helpen tegen extreme dromen en om je energie te beheren.

Weet als we te hoog zitten in onze energie zitten, dat onze dromen dan te extreem zijn en we hebben ook last van een slechte nachtrust hebben. Deze te hoge energie kan positief maar ook een negatief effect hebben op ons welzijn. Daarom is het belangrijk om je regelmatig te aarden.

 1. Hematiet
  Deze werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
 2. Agaat
  Is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding . Agaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Deze steen helpt ook tegen heimwee, samen met een rozenkwarts en eventueel versteend hout is deze geschikt voor zowel kind als volwassenen met deze probleem.
 3. Toermalijn
  Werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.
 4. Amethist
  Deze heeft een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, kop zorgen , nachtmerries en andere slaapproblemen. Brengt je terug tot rust en verminderd angsten. Helpt terug vrede te vinden in je zelf.
 5. Maansteen
  De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Helpt met balans , acceptatie en het ritme te volgen van de dagelijkse cyclus. 
 6. Zwarte maansteen
  Helpt je aarden en beschermen bij spiritueel werk en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Het helpt je een connectie maken met de energie van de maan zo dat deze niet storend zou zijn.
 7. Aventurijn
  Werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties, brengt ook nog de emoties in balans.  Helpt met stres gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en migraine verlichten en nachtmerries verminderen.
 8. Chrysopraas
  Werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet)  en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie.
 9. Rookkwarts
  Is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
 10. Jaspis
  Werkt aardend en beschermend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden.
 11. Versteend hout
  Dit is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor hebben we altijd het gevoel op de goede plek te zijn en voelen we ons thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing.

Tip

Even jezelf aarden voor je naar het bed gaat kan wonderen doen. Niet alleen is het een ware meditatie dat goed is voor je welzijn, het helpt ook om terug controles te nemen over je eigen energie.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button