Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Edelstenen voor motivatie en energie

In deze rubriek kan je aan Timmy Van Den Heuvel alle vragen stellen over kruiden, edelstenen, Egyptische magie, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Erik Goris uit Tielt stuurde Tim een mail met de vraag:

Welke edelstenen houden me gemotiveerd en geven me een frisse energie tijdens mijn thuisstudies?


Beste Erik,

Deze volgende edelstenen staan in mijn top voor motivatie en studie.

 1. Fluoriet
  Een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis.
 2. Tijgeroog
  Dit is een goede steen om te dragen tijdens examens. een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid.
 3. Sodaliet
  Versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. Helpt als ware even alles op een rijtje te zetten zo dat er een duidelijk zicht is op bepaalde situaties. Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.
 4. Carneool
  Werkt aardend, activerend en wekt als ware de innerlijke vlam op. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Geeft ook een boost energie wanneer nodig is zo dat je jou doelen kan bereiken.
 5. Bergkristal
  De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal is geschikt zo wel mentaal als fysiek ons lichaam te reinigen. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen
 6. Citrien
  Dit is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes. Geschikt voor momenten waarbij we een beetje ‘zonlicht‘ kunnen gebruiken.
 7. Amethist
  Heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen is zeer geschikt wanneer er even terug rust moet zijn in het hoofd. Helpt met kopzorgen en angsten en zou helpen herinneringen terug op te wekken.
 8. Hematiet
  Werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
 9. Rhodoniet
  Helpt het mentale en fysieke in balans te brengen zo dat je bereid bent om je doelen aan te gaan. Buiten dit helpt deze steen ook met trauma’s en angsten en helpt ook frustraties tegen te gaan. Bevorderd zelfliefde en zelfacceptatie.

Extra unieke edelstenen die je ook kunnen helpen.

 1. Diopsiet
  Werkt in op zowel het hart als het voorhoofd chakra en de werking is dan ook tweeledig. Enerzijds stimuleert de steen de ratio en bevordert het intellectuele vaardigheden, het geheugen, analytisch denkvermogen, creativiteit en helpt bij het opnemen van informatie (studie). Anderzijds werkt de steen sterk op het hart in en stimuleert empathie, betrokkenheid, bescheidenheid en intuïtie.
 2. Dumortieriet
  Zorgt voor een positieve instelling, maakt vrolijk, optimistisch en ontspannen. Het helpt je de regie over je eigen leven nemen en bevordert zelfvertrouwen, assertiviteit, geeft moed en bevordert eigenliefde. De steen helpt in moeilijke situaties, bij gevoelens van paniek, angst en stress en om dwangmatige gedragspatronen te doorbreken. Het is daarom een goed hulpmiddel voor de verwerking van een trauma of om van een verslaving af te komen. De steen helpt ook bij overgevoeligheid en verlegenheid. Het bevordert organisatievermogen, taalvermogen en concentratie en kan ondersteunen bij studie en examens.
 3. Pietersiet
  Deze helpt negatieve ballast en negatieve gedragspatronen, met de bron in het verleden en vorige levens, loslaten en helpt bij het vinden en volgen van de eigen weg. Daarnaast helpt pietersiet bij studie en examens omdat de steen de concentratie bevordert en de verwerking van informatie versnelt waardoor informatie sneller opgenomen kan worden.
 4. Albiet
  Dit is een sterk mentaal gerichte steen. Het brengt orde, structuur en overzicht en maakt mentaal sterk. Het helpt planmatig en geconcentreerd werken en stimuleert nieuwe inzichten. Het geeft moed en vertrouwen om met nieuwe situaties en veranderingen om te gaan. Het is daarom de perfecte steen voor het bedenken en uitvoeren van ingrijpende plannen en ideeën. Albiet stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling. Albiet heeft een positieve werking op de hersenen, cognitieve vaardigheden, het geheugen en de informatieverwerking en is daarom een goede steen voor studie en examens.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button