Spirituele Boeken

De vis die dorst had

Meditatie om je te verbinden met de wereld, de stilte, jezelf

De vis die dorst had

Meditatie om je te verbinden met de wereld, de stilte, jezelf

In het Westen wordt mediteren vaak verbonden met mindfulness, of met oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme. Toch kent ook de joods-christelijke traditie meditatie, en wel in het gebed.

Mediteren is in wezen bidden, het is openstaan voor een diepere realiteit, een bewustzijn dat groter is dan onszelf. ‘Een echte spiritualiteit voor de 21ste eeuw’, stelt Laurence Freeman, ‘zal erin bestaan door te stoten naar de bron van alle wereldreligies. Voorbij alle vormen vinden we eenheid die uitwaaiert in verschillende vormen. Daar ligt de gemeenschappelijke grond waar we elkaar kunnen vinden.

Allemaal lijken we wel vissen die rondzwemmen in de immense oceaan en dorstig op zoek zijn naar water, tot we beseffen dat we helemaal omgeven zijn door die dorstlessende oceaan. We kunnen onze dorst alleen maar stillen wanneer we bewust en doordrongen zijn van de onmetelijke oceaan.’

Met een voorwoord door Herman Van Rompuy ‘Onze samenlevingen en democratieën hebben niet alleen leiders nodig die ze kunnen vertrouwen, maar ook een bottom-upbeweging waardoor mensen sterker staan, meer empowered zijn als het stormt doordat ze beter ingebed zijn in gemeenschappen. Meditatie maakt mensen vrijer, evenwichtiger, opener en sterker.’

De vis die dorst had

Meditatie om je te verbinden met de wereld, de stilte, jezelf

Auteur: Laurence Freeman
Uitgever: Manteau
EAN: 9789022338384
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: oktober 2021
Aantal pagina’s: 144 pagina’s

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button