Spirituele Boeken

Recensie: Het mysterie van de donkere maan

Recensie door Jelle Sophie.

Auteur: Demetra George
Titel boek: Het mysterie van de donkere maan
Recensie: Jelle Sophie
Inhoud: Het mysterie van de donkere maan


Hoewel het een duidelijk gedateerd boek is (1992) lees je gemakkelijk over de verouderde informatie heen. Niet elk hoofdstuk leest even vlot en er durven enkele herhalingen volgen. (Herhaling is de moeder van de perfectie.) Gelukkig wordt je meestal snel meegezogen in de culturele betekenis/ evolutie van de maan en vrouw in de Steentijd. Hoewel het eerste verband dat men legt de menstruatiecyclus is, gaat Demetra veel dieper in op de gelijkenissen en cycli die de vrouw met de maan verbinden.

Je leert o.a. hoe onze wereld stelselmatig de omschakeling maakte van een harmonieuze matriarchale samenleving naar een onderdrukkende patriarchale leefwereld vanaf de aanvang van de bronstijd.

Het is een epos over hoe de eerste vrouw werd vervangen door een onderdaniger exemplaar. Hoe deze vrouw er voor koos om trouw te blijven aan zichzelf en diende als inspiratie voor alle donkere godinnen en demonen in verscheidene lang vervlogen en hedendaagse religies. Verguisd, verstoten, gekleineerd maar steeds een onlosmakelijk deel van de cyclus van leven en dood. en van onze eigen complexe psyché. Een wereldbeeld waarbij onze (innerlijke) zelfstandige vrouwelijkheid vaak het onderspit moet delven ten voordele van de mannelijke energie.

Aan de hand van verschillende beschreven rituelen en dagboekvragen leer je als mens jezelf weer compleet te maken. Zo leren we dat het duister van de nieuwe maan een tijd van innerlijke transformatie is en een voorbereiding op een wonderlijke wedergeboorte en vervollediging. Je wordt uitgenodigd om te leven naar de cycli die van eeuwenouds onze levens bepaald hebben, zelfs al was het van een verre afstand.

Een boeiend verhaal en aanrader voor iedereen die meer te weten wil komen over de mystieke connectie tussen vrouwelijkheid en de maancyclus. Sla dus die eerste bladzijde om en start een spannend avontuur vol openbaringen, heling en leer je duistere schoonheid te omarmen!

Het mysterie van de donkere maan

Je schaduwkant belichten

Auteur: Demetra George
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: juni 2021
Uitgever Ankhhermes
EAN: 9789020218039

Jelle Sophie

Jelle is een creatieve positieveling die graag leest, acteert, zingt en dat dan meteen via YouTube wereldwijd maakt. Talent hoort tenslotte gedeeld te worden. Het werken met de Tarot is als starter maar het boeit hem enorm. Jelle zijn grote passie is zijn edelstenenverzameling die doorheen de jaren uit zijn vitrinekast dreigt te barsten. Het leven begrijpen en die opgedane kennis inzetten om anderen vooruit te helpen valt eveneens onder het credo van Jelle. Kortom iemand die de rechter - en linker hersenhelft in symbiose tracht te laten samenwerken met het hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button