De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Ik vind het erg moeilijk om vooruit te kijken in het leven wegens ik blijf hangen in wat is geweest.

Vraag het aan … Tim
Tim Van den Heuvel beantwoord al je vragen over edelstenen, kruiden, het Egyptische Rijk, thee, wicca, voodoo en hoodoo, feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Aandacht: Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Ik vind het erg moeilijk om vooruit te kijken in het leven wegens ik blijf hangen in wat is geweest. Is er een edelsteen dat mij kan helpen?

Chelsey Ramaekers uit Herentals

Lieve Chelsey

Als eerste ben ik al blij om te horen dat je bewust bent dat je op moment vast zit, ik hoop zeker dat je ook geleidelijk hulp zocht om je hier bij te ondersteunen. Deze lijst met edelstenen kunnen je helpen om je meer te focussen op wat er dan op levenspad ligt dan wat er geweest is.

  • Chiastoliet: Dit is een beschermende en inzicht gevende steen en brengt innerlijke rust en evenwicht. Het geeft je inzicht in wie je ware ik en wat je levensdoel is. Het maakt helder van geest, nuchter en realistisch. De steen werkt stabiliserend en kalmerend. Illusies, angsten (bv. om gek te worden), schuldgevoelens, nervositeit en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Het stimuleert analytisch en rationeel denken en geeft hiermee inzicht.
  • Versteend hout: Werkt ontspannend, inzicht gevend, maakt het hoofd helder en brengt innerlijke rust. De transformerende energie van deze steen brengt je dichter bij je levenspad of zielendoel. De steen geeft inzicht in dieper liggende oorzaken van blokkades en problemen en helpt deze te doorbreken of op te lossen. De zachte energie van versteend hout werkt beschermend en licht aardend en geeft een vredig en veilig gevoel.
  • Prehniet: Bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen.
  • Ametrien: Bestaat uit een combinatie van amethist en citrien en verenigt de eigenschappen van deze twee stenen in zich. De opbeurende en verwarmende energie van citrien en de beschermende en zuiverende werking van amethist. Het brengt gevoel en verstand in balans en helpt je op je intuïtie vertrouwen. Ametrien helpt negatief gedrag, negatieve gedachten, zelfdestructief gedrag en angst verminderen, door het stimuleren van zelfinzicht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het zet aan tot positief handelen en helpt positief in het leven staan. Het werkt ontspannend en vermindert stress, spanningen en klachten die hieruit voort komen zoals een burn-out, migraine en hoofdpijn. Ametrien stimuleert de creativiteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie.
  • Magnetiet: Werkt aardend en harmoniserend door de regulatie van energiestromen. Het vergroot de levenskracht en vitaliteit en trekt liefde en loyaliteit aan. Negatieve emoties zoals angst, verdriet en woede worden afgeremd en het stimuleert objectiviteit en een neutrale houding.
  • Fantoomkwarts: Vertelt iets over de ontwikkeling en geschiedenis van het kristal en dat is eigenlijk ook symbolisch voor de werking van fantoomkwarts. Deze steen maakt je bewust van je eigen ontwikkeling en je levenspad. Het stimuleert je om de, voor jou, juiste weg te bewandelen en helpt contact maken met gidsen, engelen en andere hogere energieën die je hierbij kunnen helpen. Als je het gevoel hebt vaste te zitten in je huidige bestaan of te veel in het verleden te leven dan kan fantoomkwarts je op een zachte manier een zetje in de juiste richting geven en helpen om dingen die niet meer bij je horen of geen positieve invloed meer op je hebben, los te laten. De steen laat je de eenheid en connectie met het grote geheel ervaren maar laat je ook inzien en voelen wat jou daarin bijzonder maakt.
  • Rhodochrosiet: Is een activerende steen die sterk inwerkt op het hart en het hart chakra. Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen stimuleert universele liefde, empathie en helpt van jezelf houden en bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat de steen activerend en opbeurend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen voor irrationele angsten, neerslachtigheid, apathie, onderdrukte gevoelens, mishandeling en trauma’s (in het bijzonder seksueel misbruik).

Hopelijk zullen deze stenen jou terug vooruit helpen. Hou een specifiek doel in je gedachten en neem de stap vooruit.

Succes Chelsey.

Vele groetjes,

Tim Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button