Spirituele Boeken

Recensie: Je bent je eigen medicijn

Recensie door Marleen Debord.

Auteur: Dr. Judith M. Kocken
Titel boek: Je bent je eigen medicijn
Ondertitel boek: Een nieuw recept van de dokter
Recensie: Marleen Debord
Inhoud: Je bent je eigen medicijn


Op school leren we rekenen en schrijven, we leren hoe we logisch moeten denken en we leren vraagstukken oplossen. We leren over de geschiedenis van de mensheid en we leren alle landen op de wereldkaart situeren. We leren andere talen en we leren werken met een computer. Wat we niet aangeleerd krijgen is hoe we best kunnen omgaan met relaties, met andere mensen, met onze gevoelens. Wat we niet aangeleerd krijgen is hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, op een gezonde en verantwoorde manier. Wat we niet aangeleerd krijgen is om te houden van onszelf en van ons lichaam, om onszelf te respecteren en zorg te dragen voor onze innerlijke wereld.

Wanneer gevoelens niet volledig doorvoeld worden, blijven ze ergens diep in ons zitten. Af en toe komen we dan in situaties terecht die als een alarmsignaal gaan werken om ons te her-inneren aan die gevoelens die nog altijd aanwezig zijn. Ons lichaam geeft die signalen, maar omdat we niet geleerd hebben hoe ermee om te gaan, negeren we ze vaak. Of we gaan naar een dokter die ons een medicijn geeft om de symptomen te doen verdwijnen. Lichamelijke klachten zijn echter een roep van ons lichaam om iets wat aandacht vraagt binnen in ons en doorvoeld wil worden. Zeker wanneer die klachten langdurig zijn of steeds terugkeren.

Als kinderarts en wetenschappelijk onderzoeker is dokter Judith M. Kocken gespecialiseerd in maagdarmleverproblemen en benadert ze die vanuit een holistische kijk op gezondheid, heelheid en geluk. In haar spreekkamer ontmoet ze mensen die worstelen met de thema’s die ze in haar leven tegen kwam. Doordat ze zelf heeft geleerd hoe je je eigen medicijn kunt zijn, kan ze dat aan anderen leren en ondersteunt ze hen bij het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven. Ze heeft een groot hart voor kinderen en jongeren, omdat zij ons, volwassenen, vragen om te veranderen. Onze kinderen en jongeren leven in een wereld van druk, drukte en chronische stress en dat is onze wereld. Het is aan ieder van ons om te gaan doorvoelen wat die wereld ons laat zien.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de geneeskunde en als initiatiefnemer van Kinderbuik&co®(een medische praktijk met een holistische gezondheidsvisie waar kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige klachten worden behandeld die in de huidige medische gezondheidszorg geen oplossing hebben gekregen) reikt dr. Judith M. Kocken ons heel wat sleutels aan die de sloten van chronische klachten en de deuren naar heling en gezond leven openen. Met heel veel verhalen uit haar praktijk ontdek je hoe je je eigen medicijn kunt zijn. Met heel veel eenvoudige oefeningen kan je zelf meteen aan de slag gaan en leer je de enorme kracht en wijsheid van je lichaam ontdekken. Leren luisteren naar de boodschappen van je lichaam leert je je lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid verbinden. Want ons lichaam en onze gezondheid is meer dan alleen maar een fysieke laag.

Het belangrijkste van gezond leven is werken aan de relatie met jezelf. Het opent immers je hart zodat je je meer tevreden gaat voelen. Werken aan zelfvertrouwen, er zijn voor jezelf, zorgen voor jezelf en jezelf voeden op verschillende lagen is meer dan ooit belangrijk. Wanneer we niet meegaan in chaotische wereldbeelden of angstige voorspellingen en wanneer we onszelf niet zien als slachtoffers van omstandigheden, nemen we onze eigen kracht op en ontdekken we ons eigen vermogen om onderscheid te maken en te beslissen wat goed is of niet.

Het Covid-virus kan ons wakker schudden om bewuster om te gaan met onszelf. Heel de wereld maakt een transformatie door op dit moment en ieder mens wordt uitgenodigd om naar binnen te keren. Er werd letterlijk gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven, in huis. Je kon ook naar binnen keren in je lichaam en in je binnenwereld. Heb jij die kans met twee handen gegrepen? Of heb je nog wat tools nodig om daar echt in te duiken? Dan kan dit boek je zeker helpen bij de zoektocht naar heelheid, naar heling en naar bewuster en gezonder leven.

Jezelf genezen doe je niet alleen voor jezelf. Je doet er heel de wereld een plezier mee. Door jezelf toe te laten om te genieten en te waarderen wat er in elk moment is, ga je steeds meer doen wat je energie geeft en blij maakt. Op die manier kan je bijdragen aan het welzijn van andere mensen en de aarde.

Je bent je eigen medicijn

Een nieuw recept van de dokter

Auteur: Dr. Judith M. Kocken
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: 1
Verschijningsdatum: mei 2021
Aantal pagina’s: 240 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Hajefa
EAN: 9789463310307

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button