Spirituele Boeken

Recensie: De Boedha en de Badass

Recensie door Ann De Smedt

Auteur: Vishen Lakhiani
Titel boek: De Boeddha en de Badass
Ondertitel boek: Superslim zakendoen met lessen uit de mindfulness
Recensie: Ann De Smedt
Inhoud: De Boeddha en de Badass


Dit boek is geen traditioneel boek over zakendoen of ondernemerschap.  Dit boek is bedoeld om je anders naar de wereld te laten kijken en je tools aan te reiken om door middel van cognitieve veranderingen in je geest de wereld te veranderen.  We zijn allemaal geconditioneerd om volgens bepaalde regels te leven.  Deze overtuigingen worden door onze ouders, leraren, cultuur, overheden en de media in onze psyche ingeprent.  Deze regels komen we overal tegen.  In grote en kleine bedrijven zijn de regels heel traditioneel: de grote baas die alles beslist en de werknemers doen gewoon wat er van hun gevraagd wordt.  Maar in dit boek leer je dat het ook anders kan. 

Je kan leren de talenten van je werknemers leren ontdekken en er ook gebruik van te maken.   Ook als je luistert naar de noden van de werknemers en er ook tijd voor maakt om te luisteren en ook te helpen, zelfs als dit zich situeert in de privésfeer, zullen de werknemers zich ook beter voelen en extra hun talenten op het werk verder ontwikkelen wat het bedrijf ten goede komt.

Je kunt je leven creëren zodat je werk niet als voelt als werk.  Je moet je innerlijke boeddha samenvoegen met je innerlijke badass.  Je boeddha is je innerlijke spiritualiteit, je rust en aanvaarding. Je badass is de verandering die je teweegbrengt: je bouwt, je schrijft, je brengt nieuwe ideeën of uitvindingen aan.

Je hoeft je gezondheid, je gezin, je vrienden niet opgeven maar je kan jezelf veranderen en zo anderen inspireren om vreugde te hebben in je leven, in je werk.  Je leert dat tegenslagen juist een andere visie op je toekomst zullen werpen en dat je het anders zult doen.

Het verandert je, het maakt dat je leert uit deze ervaring.

De Boeddha en de Badass

Superslim zakendoen met lessen uit de mindfulness

Auteur: Vishen Lakhiani
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: mei 2021
Aantal pagina’s: 288 pagina’s
Uitgever: Kosmos Uitgevers
EAN: 9789021579221

Ann De Smedt

Ik ben Ann De Smedt, de buurvrouw en wandelbuddy van uitgever Hansje. Samen met mijn man Peter heb ik 3 prachtige kinderen, 2 kleinkinderen, een kat en 2 kippen. Ook hebben we momenteel 2 pleegkinderen in ons gezin. Ik lees graag, zit in het bestuur van de basketbal, geniet graag van een wijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button