Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Hoe kan ik mijn 3de oog en mijn keelchakra openen?

Timmy Van den Heuvel beantwoord al je vragen over kruiden, edelstenen, Egyptische magie, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!


Beste Timmy, Ik heb een test gedaan op internet voor je chakra’s te testen. Hoe kan ik mijn 3de oog en mijn keelchakra openen? Ann via de email


Beste Ann,

Om je chakras te openen en ondersteunen heb je heel wat opties maar eerst …

Wat is een chakra?

Een Chakra is een metafysische of biofysische energie in het lichaam. Er duizenden chakra’s maar de meest bekende en de belangrijkste zijn de zeven chakra’s, elk op een specifieke plaats in het lichaam. Elke chakra heeft een doel en ze hebben allemaal een eigen waarde. Elke chakra kan geopend en gesloten worden afhankelijk van de gemoedstoestand van de persoon. Wanneer een chakra open is, kan de energie vrij door het lichaam stromen. Maar, als een chakra gesloten is zit de energie vast.

Het is al goed dat je een test hebt gedaan om te zien welke chakra’s in orde zijn. Dit is zeer belangrijk! Ik raad dit ook aan als er iemand begint met chakra’s. Ik hoop dat de rest van de chakra’s goed in orde zijn voor dat je meteen gaat naar de 3de oog chakra wegens men al goed stabiel moet staan. Best beginnen van de Basis chakra naar boven één voor één. Om een chakra’s te openen kan je deze verschillende opties uit proberen.

Weet dat het een tijd kan duren voor je chakra’s hersteld en ondersteund zijn.

Natuur

Trek je schoenen uit en voel het gras tussen je tenen. Ga liggen in de zon en accepteer de warmte, open je ogen en kijk op naar de maan. De natuur heeft veel te bieden om je chakras te helpen ondersteunen en te openen. Door al een simpele wandeling door een bosgebied te gaan en je laten onderdompelen door de schoonheid van Moeder Aarde laat je als ware je chakras terug balanceren.

Edelstenen en mineralen

Gebruik edelstenen die gelinkt zijn met de chakra’s. Deze kan je bij je dragen op plaatsen op de plekken waar de chakras zich verschuilen. Let vooral op de kleur en hun betekenis. Sommige stenen worden met info over welke chakra ze ondersteunen verkocht.

Een lijstje edelstenen voor de chakra’s.

1steBasis chakraRode jaspis, hematiet
2deSacrale chakraCarneool, oranje calciet
3deZonnevlecht chakraCitrien, tijgeroog
4deHart chakraAventurijn, rozenkwarts
5deKeel chakraAquamarijn, blauwe chalcedoon
6deDerde oog chakraLapis lazuli, sodaliet
7deKruin chakraAmethist, bergkristal

Kleuren dragen

Draag de Kleur die verbonden is met de chakra. Dit helpt als ware je chakra te ondersteunen en te activeren. Door bijvoorbeeld te slapen in een bed met een blauw dons deken kan deze al je keel chakra helpen activeren. Buiten kleuren dragen kan je ook baden in een bad met een zeep of bath bom die de kleur bevat van de chakra die je wil ondersteunen. Zo kan je tegelijk ontspannen en je chakra lekker laten ondersteunen.

Voeding

Het klinkt misschien raar maar voeding heeft ook veel invloed op onze chakras, een gezonde eetgewoonte kan helpen je chakras te reinigen en te ondersteunen. Je hoeft niet meteen een extreem dieet aan te gaan of zo om dit te doen. Je kan op basis van groenten, fruit of voeding supplementen veel doen. Bijvoorbeeld Eet rode vruchten om je Basis chakra te ondersteunen of eet meer groen voor je hart chakra.

Yoga oefeningen en hobby’s

Beoefen Meditatie, Chakra yoga oefeningen of beoefen de kunst van ademhaling. Deze kunnen helpen je chakras en natuurlijk andere soort energieën te ondersteunen. Zelfs sport kan helpen met bepaalde Chakras aan de hand welke deze zijn zo als Kracht training voor je Basis chakra of Zumba voor je Sacral en Zonnevlecht. of doe iets leuks en creatief zo als zingen tijdens de afwas voor je keel chakra, The sky is the limit! Een ander gebruik dat kan helpen zijn affirmaties. Elke Chakra bevat ook zijn eigen affirmatie.

Enkele voorbeelden:

1steBasis chakraIk ben veilig en stabiel.
2deSacrale chakraIk voel plezier en genot.
3deZonnevlecht chakraIk doe wat ik kan en zit vol kracht.
4deHart chakraIk hou van me zelf en liefde stroomt door mij.
5deKeel chakraIk spreek duidelijk en oprecht.
6deDerde oog chakraIk zie door illusies en geloof mijn intuïtie.
7deKruin chakraIk weet mijn pad en aanvaard de wijsheid van boven af.

Healing en reiniging

Dit is een moment de tijd om je zelf te reinigen en te healen, Dit kan je doen door een bad of douch te nemen met zee zout/Himalaya zout en eventueel een geliefde geur. Dit zal helpen jou Chakra’s en Aura te reinigen. Neem zeker de tijd om te ontspannen. Een andere mogelijke optie is eventueel naar een gespecialiseerde gaan die je kan helpen om je chakras te openen en te herstellen. Zoek zeker betrouwbare personen op.

Aromatherapie

Dompel jezelf in geuren. Sommige geuren zijn speciaal gelinkt naar de chakra’s toe en door deze geuren te dragen of dagelijks bij je te nemen kan dit een werking hebben op je chakra’s en deze stimuleren. Je kan ook aan de hand van een geur test weten welke chakra er geblokkeerd is.

Lijst van de geuren:

1steBasis chakraPatchouli, Vetiver
2deSacrale chakraSinaasappel, Ylang ylang
3deZonnevlecht chakraCitroen, Gember
4deHart chakraRoos, Geranium
5deKeel chakraCypers, munt
6deDerde oog chakraJeneverbes, Salie
7deKruin chakraLavendel, Lotus

Muziek en geluid

Je kan op het internet talloze playlist’s vinden die gediend zijn voor je chakra’s te openen en te stabiliseren, Ook kunnen bepaalde decibels je chakra’s stimuleren. Het beluisteren van drums kan bijvoorbeeld helpen je Basis chakra te ondersteunen of mee zingen met een leuk liedje of chant met een mantra kan helpen je keel chakra in werking te zetten. Tegenwoordig kan je het nog simpeler doen door bijvoorbeeld een modern liedje te veranderen naar jou persoonlijke mantra om je chakra te ondersteunen zo als het nummer “Survivor” van de groep “Destiny’s Child” is een goed liedje om je Basis chakra te laten werken. Hier heb je vrije keus in.

Zelfkennis en aanvaarding

Het klinkt misschien raar maar door te beseffen en te begrijpen hoe jij je voelt kan je achterhalen hoe je best je chakra’s en je zelf kan ondersteunen en herstellen. Durf je zelf is in de spiegel te zien en durf eerlijk te zijn hoe je je voelt. Lach, Huil, Roep het maakt niet uit, Durf je emoties te uiten en te laten gaan. Dit is ook als ware een éérste stap tot genezen en het openen van je zelf.

Accepteer wie je bent, wegens jij bent uniek en wees daar trots op.

Hopelijk heeft dit je wat kunnen begeleiden.

groetjes,
Tim

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button