De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Zijn er edelstenen die helpen bij het uitzoeken mijn levenspad?

In deze rubriek kan je aan Timmy Van Den Heuvel alle vragen stellen over kruiden, edelstenen, Egyptische magie, thee, wicca, voodoo & hoodoo, Feeëntuinen, … Heb jij een vraag? Mail ze naar timmy.vandenheuvel@despirituelewereld.be.

Edelstenen, kruiden, thee’s, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Zijn er edelstenen die helpen bij het uitzoeken mijn levenspad?

Veel edelstenen kunnen hier bij helpen, dit is een uniek lijstje dat je eventueel kan helpen op je levenspad.

Geopaliseerd hout

Werkt verzacht  aardend, beschermend en ontspannend . De zachte energie van deze steen helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu  deze steen helpt ook met incarnatieproblemen en ondersteunt bij problemen waarvan de oorzaak in een vorig leven ligt.

Peridoot

Dit is een steen van groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt blokkades te doorbreken en energie, gedrag, mensen met slechte bedoelingen en verbindingen los te laten. Peridoot werkt ook zuiverend voor andere vormen van energie die niet in je lichaam of energieveld thuis horen zoals spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld. Hierdoor versterkt het vergeving, begrip, zelfinzicht, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen. Buiten deze capaciteiten helpt de steen je de kracht te geven om je hart en buik gevoel te volgen naar jou ware pad in het leven .

Chiastoliet

De kruisweg steen is een beschermende en inzicht gevende steen die innerlijke rust en evenwicht brengt . Het geeft je inzicht in wie je ware ik en wat je levensdoel is. Het maakt helder van geest, nuchter en realistisch. De steen werkt stabiliserend en kalmerend. Illusies, angsten (bv. om gek te worden), schuldgevoelens, nervositeit en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Het stimuleert analytisch en rationeel denken en geeft hiermee inzicht.

Mookaiet

Een jaspis soort maakt ons  avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen,  Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie, Mookaiet helpt ook negatieve ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en emotionele en lichamelijke balans. Deze geaarde steen helpt ons de stap te durven zetten in nieuwe richtingen zo dat wij ons eigen pad in het leven zouden vinden .

Amethist

Werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt.  Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethist helpt ons ook open te staan voor de wijsheid dat het universum ons te bieden heeft en helpt ons open te staan voor ons spiritueel pad .

Prehniet

Bevordert persoonlijke en spirituele groei en helpt je levenspad te herkennen. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen. Prehniet heeft een sterke connectie met de natuur. Spiritueel beschermt het de aura, helpt visualiseren en contact maken met gidsen en engelen.

Turkoois

Werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie als je moe bent of je slecht voelt maar kan ook kalmerend werken als dat nodig is in een bepaalde situatie, Het brengt de emoties in balans en vermindert stress , De steen helpt je om je levenspad te vinden en volgen en om jezelf te accepteren zoals je bent en schuldgevoel, schaamte en spijt loslaten. Het helpt je inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor, en invloed hebt op, je eigen geluk en gaat zelfdestructief gedrag tegen. Het stimuleert creativiteit en empathie.

Moldaviet

Dit is een bijzonder spirituele en inzicht gevende steen. Het stimuleert persoonlijke en spirituele groei en geeft ons inzicht in wat het doel van ons bestaan is. Het overstijgt tijd, ruimte en dimensies. Hierdoor helpt het contact maken met andere dimensies, buitenaards leven en vorige en toekomstige levens. Het bevordert de intuïtie, helderziendheid, divinatie, mediamieke gaven en helpt mensen met reïncarnatie problemen en mensen die moeite hebben met hun aardse bestaan, Moldaviet is  ook heel geschikt om mee te mediteren en voor sjamanistisch werk. Ook geestelijk werkt de steen bevrijdend . Het helpt om onbegrensd te denken en stimuleert hiermee creatieve ideeën en oplossingen. Het bevordert empathie, inlevingsvermogen.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button