Vraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

“Fijne Valentijn” of moet ik zeggen “Fijne Lupercelia”!

Wat is Lupercelia?

Lupercelia is een oud Romeinse feestdag dat viel tussen 13 en 15 februari. Op deze feest dag eerde men de God Lupercus (ook bekend als Faunus) god van vruchtbaarheid.

Deze feestdag stond niet alleen als teken van vruchtbaarheid , seks , erotica en genot.  maar is ook bekend als een feest dag van gezondheid , zuiverheid en de komende lente.

Deze feestdag werd gehouden in Lepurcal, waar volgens de legende Romulus en Remis werden op gevoed door een wolvin.

Deze plek was een grot met een altaar speciaal voor de god Lupercus. Hier maakte de Romeinen offers aan de god dat bestond uit geiten en honden voor hun sterke Seksuele instincten/kracht.

De lepursi (twee priesters) velde de opgeofferde dieren en gaven deze aan mannen om deze te dragen als of ze leeuwen waren (wilde / verscheurende kracht).

Een deel werd ook gebruikt voor het ritueel “de vrouwen vlegelen”.

Dit ritueel was niet om de vrouwen te straffen maar om er voor te zorgen dat hun vruchtbaarheid potentieel zou blijven.

Kinky … ? Misschien.

Buiten Lupercelia was er bij de Grieken een gelijkaardig festival genaamd Arcadian Lykaia waar bij de god Pan van vruchtbaarheid,wild en ongetemde Energie werd vereerd.

Terug bij de Romeinen is Februari de heilige maand van de godin Juno Februta de godin van het Huwelijk , vrouwen en de koorts van de liefde (symptomen van verliefdheid).

Op 14 februari was de feestdag van Juno Februta, Op deze dag zoude singel vrouwen op een papiertje hun naam schrijven en deze in een grote kom plaatsen. Daarna namen singel mannen een briefje uit de kom en wiens naam werd gekozen werd een partner voor de Lupercelia erotica activiteiten.

Deze activiteit van de naam loten werd bekend als de liefdes loterij.  Grappig genoeg kwamen er uit  deze activiteiten kwamen soms letterlijke huwelijken uit.

Wat kan je doen?

Reinig jezelf

Op deze dag kan je even je zelf laten gaan en al wat niet langer meer dient de deur uit smijten.

Neem even tijd om al wat je hebt meegesleurd van je zelf los te schudden.

Rook reinig je zelf met lavendel en salie of luister naar de klanken van de zee of het woud en laat je gedachten zich reinigen.

Neem is een lekker warm bad met rozengeur en wat zee zout of neem een lange douche en laat alle negativiteit van je weg stromen.

Drink een glaasje wijn

Bij de Romeinen draaide het allemaal om hun wijn. Als je Lupercalia goed wilt doen, moet je  wijn drinken. Rood is het beste om liefde en passie te vertegenwoordigen. Zorg ervoor dat u een toast uitbrengt op de oude Romeinen en een vruchtbaar leven voordat u de wijn drinkt. Klink  glazen tegen elkaar om de boze geesten die in de wijn op de loer liggen af ​​te schrikken!

Doe je toevallig mee aan Tournée Minérale neem dan maar een lekker glaasje rode druiven sap.

Doe een vruchtbaarheidsritueel

Probeer je zwanger te worden is deze dag ideaal voor een vruchtbaarheids- en een zwangerschapritueel te doen.  Maar vruchtbaarheid gaat niet alleen over het verwekken van kinderen. Het heeft ook betrekking op welvaart en groei van bijna elk ander doel in het leven: succes in je carrière, je passies zoals kunst, …  

Lupercalia is een krachtige dag om vruchtbaarheidsspreuken en rituelen van welke aard dan ook uit te voeren!

Draag wit en rood

Deze kleuren staan niet alleen voor passie en vrede maar ook voor bloed offers en zuiverheid.  Deze kleuren werden verbonden met de legende van Lepercalia, dat Romulus en Remis werd een gedoopt  door het voorhoofd van twee jongemannen met het bebloede offermes aangeraakt en meteen weer met in melk gedrenkte wol afgeveegd, waarna ze volgens ze hard moesten lachen.

Make some love

14 februari de dag van liefde en passie zegt het voor zich zelf, geniet samen met je partner van een dag vol hitte en passie en experimenteer nieuwe dingen, of als je single bent geniet is een moment van je zelf en zoek de plekken uit die jij leuk vind.

Focus op zelfliefde en zelfacceptatie

Focus deze dag – en andere dagen ook – op jezelf.  Verwen je, toon dat jij jezelf graag hebt.  Je kan een affirmatie zeggen als “IK ben prachtig en uniek.“ of “IK verdien om genot en plezier te hebben”.  Je kan dit doen tijdens een meditatie of gewoon voor de spiegel.  Durf jezelf te zijn tegenover jezelf.

Vereer de goden en heilige  van de liefde

Aphrodite, Hathor, Eros, Valentine, Frigg/Frigga, Siebog, …  Er zijn enorm veel Goden en Heiligen van liefde en meer.  Zet een altaar voor een bepaalde God die je aanspreekt en vereer met je hart. Plaats bloemen, brand wierook en laat je innerlijke spiritualiteit verbonden geraken met de universele liefde.

Stop en ruik de rozen!

Draag de geur van de liefde en passie zoals rozen, jasmijn, patchoulie, passiflora, aardbei, vanille, chocolade.  Draag één van deze geuren of een mix en laat liefde naar je toe trekken.

Draag edelstenen van liefde.

Stenen zo als robijn, granaat en carneool zijn geschikt voor sensuele en passievolle energie.  Rozenkwarts, morganiet, mango calciet en Rhodoniet zijn geschikt voor liefde en zelfliefde.  Groene stenen en roze stenen zijn geschikt om de hartchakras te openen en liefde te laten door vloeien.

Altaar

Hieronder heb ik een foto van mijn altaar geplaatst, om te laten zien hoe ik de Goden en deze dag vier.

Foto en Altaar door Timmy Van den Heuvel

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button