De Kracht van EdelstenenVraag het aan ...Vraag het aan ... Tim

Ik bezoek mijn mama haar graf elk jaar op Nieuwjaarsdag. Wat zou een mooie edelsteen zijn …

Dorien Van Zavel uit Borgloon.

Ik bezoek mijn mama haar graf elk jaar op Nieuwjaarsdag.  Wat zou een mooie edelsteen zijn om bij haar graf te leggen?  Zou ik dit dan in een bloemstuk steken of gewoon aan haar graf leggen?

Dorien Van Zavel uit Borgloon

Beste Dorien,

Wat een prachtig gebaar, ik zelf doe dit af en toe ook, telkens ik enkele graven bezoek van de familie.  Echter welke edelsteen je er bij legt of waar je deze aan het graf legt, maakt eigenlijk niet zo veel uit.  Zolang je intentie vanuit je hart komt dan is alles in orde.

Hieronder enkele edelstenen die perfect kunnen, onderaan heb ik ook de kleurensymboliek opgesomd.  Deze is ook belangrijk.

Edelstenen

Rozenkwarts

De steen van oneindige liefde is zeer geschikt voor iedereen, deze steen is bij voorbeeld ideaal om iemand warmte en rust te geven en emoties te stabiliseren en te healen.

Bergkristal

De steen van reiniging en zuiverheid is ideaal om gestagneerde energie terug te laten bewegen en helpt ook je zelf en andere te harmoniseren.

Amethist

De vrede steen is natuurlijk ideaal om vrede te sluiten met je zelf en de omgeving, het is ook een spirituele steen dat kan helpen connectie te behouden of krijgen met je gidsen en andere spirits.

Groene Aventurijn

Deze is een positieve edelsteen.  Niet alleen brengt deze jou geluk maar ook als ware nieuw leven en groei.

Sodaliet

Deze edelsteen van de logica  helpt ons hoofd kalm te houden en de dingen in te zien zo als ze zijn.  De sodaliet helpt ook open te staan voor wijsheid van verschillende bronnen en plaatsen.

Rookkwarts

Is een steen die je helpt de negatieve smog van je af te schudden, het helpt met verwerkingen van zware periodes en helpt je ook terug stabiel te worden in het dagelijkse leven.

Besluit edelstenen

Er zijn nog zo veel edelstenen die ik kan benoemen, maar jezelf voelt aan welke het beste is voor je moeder.  Had ze bijvoorbeeld hartproblemen dan is rozenkwarts een goede edelsteen.  Leefde je moeder gewoon in het dagelijkse leven dan zou een aventurijn perfect zijn.

Kleur is ook belangrijk !

Kleuren symboliek speelt al in de geschiedenis een belangrijke rol, als men stenen of bloemen zou geven kan de kleur ook een betekenis met zich mee dragen en dit is bij iedereen ook anders.

Grijsneutraliteit, compromis, geheimen
Zwartbescherming, dood/transformatie, wedergeboorte
Zilverreflectie, inzicht, dromen
Withoop, zuiverheid, onschuld
Roosliefde, speelsheid, compassie
Blauwcommunicatie, vertrouwen, wijsheid
Paarsspiritualiteit, nobiliteit, luxe
Bruinstabiliteit, zekerheid, thuisgevoel
Roodpassie, bloed, levenskracht
Oranjevuur, warmte, creatie
Goudambitie, fortuin, manifestatie
Geelde zon, succes, vreugde
Groengeluk, nieuw leven, groei

Hopelijk gaf deze informatie jou wat goede raad en wens ik jou alvast het beste voor het nieuwe jaar.

Tim Van den Heuvel

Tim heeft en zeer oude ziel. Zijn kennis over edelstenen, wicca, voodoo en hoodoo, kruiden, aroma's, het Egyptische Rijk, ... eigenlijk alles rond magie is gewoon bijzonder. Tim gebruikt zelf ook de Tarot kaarten.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button