Astrologie

De grote conjunctie van 2020: Jupiter en Saturnus in Waterman

Een Grote Conjunctie is een zeldzame en zeer speciale astrologische gebeurtenis die ongeveer om de 20 jaar plaatsvindt.  Het omvat de ontmoeting van zowel Jupiter als Saturnus in dezelfde graad van de dierenriem.

De afgelopen 200 jaar heeft de Grote Conjunctie bijna altijd plaatsgevonden in aardetekens, maar nu, op 21 december 2020, zullen zowel Jupiter als Saturnus uitlijnen in het luchtteken Waterman. Terwijl Jupiter en Saturnus op één lijn liggen in Waterman, zal het een nieuw tijdperk inluiden.  Het zal ons ook dieper het Aquariustijdperk inleiden.

Er is veel discussie over wanneer het Aquariustijdperk daadwerkelijk begint.  Sommige astrologen denken dat het al is begonnen; anderen denken dat we nog honderden jaren verwijderd zijn.  Ongeacht wanneer het Aquariustijdperk officieel begint, het lijkt erop dat deze Grote Conjunctie die in Waterman valt, een teken is dat we op het punt staan ​​vele thema’s van het Aquariustijdperk te zien ontvouwen. Men neemt aan dat de uitlijning van Jupiter en Saturnus ook de komende decennia kleur en vorm geeft. 

De afgelopen 200 jaar, toen Jupiter en Saturnus samenkomen in aardetekens, hebben ze de wereld waarin we momenteel leven vormgegeven en gedefinieerd.  Het element aarde-energie is heel tastbaar.  Het gaat allemaal om het bouwen van dingen, het creëren van fundamenten, het gebruiken van de hulpbronnen van de aarde en het focussen op materiële bezittingen. Onder deze aarde energie hebben we veel bereikt, maar de tijd is gekomen om weer in balans te komen.  We moeten afstand nemen van materiële bezittingen, van het beroven van de aarde van haar bronnen, en weg van het creëren van het tastbare naar het creëren van het ongrijpbare.

En dat is waar de luchtenergie van Waterman in het spel komt.  Waterman energie is revolutionair, hightech en draait om het creëren van dingen die werken door middel van golven, signalen en stralen.  In plaats van iets tastbaars te willen creëren, draait Aquarius energie helemaal om de digitale wereld.

In 2020 hebben we al een enorme toename gezien van mensen die de digitale wereld gebruiken om te werken, vergaderingen te houden, naar school te gaan en te sporten.  In veel fysieke winkels zijn processen geautomatiseerd en is er veel aandacht voor zelfbediening.

Al deze dingen zullen ongetwijfeld meer gemeengoed worden als we deze Grote Conjunctie-energie in Waterman omarmen.

Terwijl de wereld meer gedigitaliseerd wordt, kunnen we ook een toename van gemeenschapsgericht leven gaan zien.  In plaats van naar grote organisaties of de overheid te kijken, kunnen we in plaats daarvan de steun vinden die we nodig hebben van onze eigen gemeenschapsleden.  Het creëren van een gemeenschapsgevoel kan ook belangrijker of noodzakelijker zijn. 

Waterman energie kan ook vooruitgang brengen op het medische gebied door alternatieve geneeswijzen aan te moedigen, zoals klankgenezing, energetische genezing en zelfs meer gedigitaliseerde gezondheidszorg.

Als teken dat heerst over humanitaire inspanningen, kunnen we ook ontwikkelingen zien rond kwesties als dakloosheid, honger in de wereld en gelijke rechten.

Waterman energie stelt ons in staat om ons te concentreren op wat goed is voor het geheel.  In plaats van ons alleen op onze eigen behoeften en wensen te concentreren, kunnen we zien dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we allemaal samen moeten komen om een ​​betere wereld te creëren.

Wanneer deze energie in balans is, stelt het ons in staat om een ​​vreedzamere en meer compassievolle wereld te creëren waarin we ons in de schoenen van anderen kunnen verplaatsen, waar we ondersteunende en liefdevolle gemeenschappen kunnen creëren en waar we kunnen samenwerken en gemeenschappelijke doelen delen.

Dit is het Utopia van het aquariustijdperk waarover al tientallen jaren wordt gezongen en waarover gesproken wordt.  Dit is het betere leven dat we onszelf kunnen voorstellen, waar we allemaal worden geëerd voor onze individuele vonk maar dan ook verbonden en samenwerken als geheel en voor het grotere goed. 

Zoals met alle dingen, is er ook een donkere kant aan deze energie die we moeten vermijden.  Als we niet in balans zijn, kan deze energie ervoor zorgen dat we de overtuigingen van anderen negeren en vervallen in een ‘groepsdenken’-mentaliteit.  In plaats van zelf te kunnen denken, wordt ons verteld wat we moeten geloven en moeten we de groep volgen om ons geaccepteerd te voelen.

We moeten ons ervan bewust zijn dat we niet toestaan ​​dat onze eigen individuele vonk verloren gaat in onze pogingen anderen en onze gemeenschap te dienen.  We moeten ervoor zorgen dat we handelen vanuit een plaats van waarheid en authenticiteit, anders zullen we ontdekken dat de samenleving gebaseerd wordt op ideeën van een enkeling in plaats van op het collectief.

We hebben 200 jaar om dit evenwicht te vinden, aangezien zowel Jupiter als Saturnus door voornamelijk luchttekens zullen reizen voor deze volgende cyclus.

Aangenomen wordt dat niemand van ons die dit leest, de voltooiing van deze cyclus zal meemaken, dus het is vrij zeldzaam en bijzonder dat we zijn uitgekozen om het begin ervan te zien!

In je eigen leven kun je de energieën van deze cyclus omarmen door na te denken over waar je te gehecht aan bent geweest zoals materiële dingen. 

Misschien wilt u ook enkele van uw doelen heroverwegen.  Hoewel aardse energie zeer ondersteunend is voor het creëren van tastbare doelen, wil deze opkomst van luchtenergie dat we vrijer en vloeiender zijn.

Het wil dat we de kracht van onze gedachten onthouden en dat onze gedachten krachtige zaden en signalen van creatie zijn.  Wanneer we ons op een plek bevinden waar we ons op één lijn voelen en in een authentieke ruimte, trekken we automatisch aan wat het beste voor ons is. 

In plaats van te proberen onze doelen te verwezenlijken, moeten we ons in plaats daarvan concentreren op het brengen van onszelf in een staat van volledige afstemming.  Vanaf deze plek komen onze doelen en alles wat we willen manifesteren vanzelf.

Sta je energetische wezen en gedachten toe om kanalen of signalen te worden voor de realiteit die je wilt creëren.  Straal omhoog en naar buiten, niet vanuit je ego, maar vanuit je hogere zelf.

Het is niet eenvoudig om in een staat van afstemming te komen! Het vereist dat we ons overgeven, van onszelf houden en in onze authentieke waarheid stappen.  Het is een constant werk in uitvoering, maar hoe meer stappen we zetten, hoe meer we ons concentreren op het uitbreiden en groeien van onze spirituele geest, hoe verder we op onze reis zullen komen. 

We kunnen ook gebruikmaken van de energieën van Jupiter en Saturnus voor aanwijzingen over hoe we met deze energie kunnen werken.

  • Jupiter is de planeet die wordt geassocieerd met overvloed en uitbreiding.  Zijn energie is van nature optimistisch en stelt ons in staat om mogelijkheden en potentieel te zien.
  • Jupiter breidt alles uit wat het aanraakt, waardoor we overvloed kunnen verwelkomen en dingen helderder kunnen zien. 
  • Jupiter wordt beschouwd als de gelukkige planeet en degene die ons onze natuurlijke gaven en beloningen in dit leven brengt.
  • Saturnus wordt in veel opzichten gezien als het tegenovergestelde, maar dit is een beetje een verkeerde indruk. 
  • Saturnus wordt beschouwd als een harde en strenge planeet die graag regels en beperkingen oplegt.

Het wil dat we grenzen stellen en ons misschien terughoudend en zelfs onderdrukt laten voelen.  Zijn energie is vergelijkbaar met die van een strikte leraar, die altijd wil dat we de regels volgen, hard werken en ons een uitbrander geeft als we dat niet doen.

  • Saturnus is echter ook de plaats waar we het meest groeien en het meeste leren.  Door Saturnus kunnen we volwassen worden, wijzer worden en onze ware innerlijke kracht en kracht vinden.
  • Saturnus wordt ook beschouwd als de Heer van Karma.  Door de lessen van Saturnus te doorlopen, zijn we in staat onze karmische schulden af ​​te lossen en hopelijk op onze manier meer goede karma aan te trekken.
  • Saturnus is onze constante herinnering dat alle schulden moeten betaald worden.  Maar als ze dat eenmaal hebben gedaan en de les is geleerd, kunnen we onszelf opwaarderen naar het volgende niveau van evolutie.

Zowel Jupiter als Saturnus die samenkomen in deze conjunctie is als de Heer van Karma die de planeet van expansie ontmoet.  Hier kan Jupiter een licht laten schijnen op al onze Saturnuslessen.  Het is in staat om ze te verzachten, ons ze duidelijker te laten zien, maar ook op vele manieren uit te breiden. 

Omdat de conjunctie van Jupiter Saturnus zo cruciaal is, beïnvloedt deze energie ons ook op mondiaal niveau.  Het is bijna alsof de aarde wakker wordt met haar karma.  In veel opzichten gaat onze hele planeet naar een nieuw niveau en kijkt zij naar schulden die moeten worden betaald.

Wat ons collectief aards karma ook is, deze Grote Conjunctie is aangekomen om de dingen weer in  balans te brengen. 

Op mondiaal niveau zal alles wat moet worden terugbetaald, moeten worden terugbetaald.  Wat dan ook verschuldigd is zal moeten gegeven worden. 

Er is geen uitweg.  In zekere zin is dit het moment waarop de collectieve daden van de mensheid worden afgewogen tegen de veer van het leven, en kunnen we zien wat er moet aangepast en rechtgezet worden.

Op diepere spirituele niveaus duidt deze afstemming van Jupiter en Saturnus op een toename van het bewustzijn voor de planeet, waar we met meer duidelijkheid de karmische energie van de aardbol kunnen zien, en wat we kunnen doen om meer balans te creëren.

Het is ook interessant om op te merken dat zowel Jupiter als Saturnus samen zullen komen op nul graden van Waterman, wat een sterk geladen punt is van elk sterrenbeeld.

0 graden staat voor oneindig potentieel en mogelijkheden.  Het vertegenwoordigt een tijd waarin alle dingen mogelijk zijn en een nieuwe basis wordt gelegd.

Op deze dag zal het voelen alsof de aarde door een portaal van energie beweegt waar ze opnieuw geboren zal worden en miljoenen nieuwe mogelijkheden zal bieden voor ons allemaal. 

Dit is een zeer vruchtbare energie, die duidt op een nieuw begin op grote schaal.  De aarde zal nooit meer hetzelfde zijn en als wezens van deze aarde zullen we geen andere keuze hebben dan ons aan te passen en dit nieuwe hoofdstuk dat ons wordt aangeboden te omarmen.

De energie van de Grote Conjunctie zal het krachtigst aanvoelen in de weken ervoor en de weken erna.  Dan verdwijnt het naar de achtergrond van ons leven, waar het ons de komende jaren het sterkst zal blijven beïnvloeden.

Artikel geschreven door Astro Julia
met medewerking van Roman Pauwels

Bron
Bron: Astro Julia

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button