De Maanenergie

Vollemaanrituelen

Een loslaatritueel

Wat is een vollemaanritueel?

Een vollemaanritueel is een ritueel dat echt draait rond loslaten, het doorknippen van energetische koorden met personen of situaties die jou niet langer dienen. Het loslaten van negatieve energie en het maken van ruimte om nieuwe doelen te kunnen stellen en je spirituele en emotionele batterijen weer op te laden.

De periode rond de volle maan voelt altijd heel erg intens aan en kan veel emoties naar boven brengen. De vollemaanenergie is voelbaar vanaf 3 dagen voor de volle maan tot 3 dagen erna. Het is een periode die je best gebruikt om in jezelf te keren en aan introspectie te doen. Leg de focus echt op je innerlijke zelf en wees lief en zacht voor jezelf. Bekijk eens welke personen of situaties in je leven niet (meer) bij jou passen, probeer te voelen welke noden je voelt waaraan momenteel niet voldaan is.

Een vast ritueel dat je bij iedere volle maan kan doen, is alvast het opladen van je stenen en kristallen in het vollemaanlicht. Je kan je stenen op een schaaltje plaatsen en buiten zetten in het rechtstreekse licht van de volle maan. Op deze manier worden de stenen vrijgemaakt van de energieën die erop vastzitten en laden ze opnieuw op. Wanneer de weersomstandigheden minder gunstig zijn (want niet elke steen verdraagt water), kan je de stenen ook achter een raam zetten, op een plaats waar het maanlicht er goed op kan schijnen.

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen de volle maan en de nieuwe maan. Daar waar de volle maan dient om los te laten en negatieve energie weg te halen, dient de nieuwe maan om intenties te zetten, te manifesteren en nieuwe doelen te stellen.

Een ritueel kan heel kort zijn, of net heel erg uitgebreid. Het is belangrijk dat je een ritueel kiest of ontwikkelt waar je je goed en comfortabel bij voelt.

Benodigdheden:

  • Vuurvaste schaal
  • Kommetje water
  • Pen
  • Papier
  • Lucifers of een aansteker

Eventuele extra’s:

  • Edelstenen of kristallen
  • Palo santo of witte salie
  • Orakel of tarotkaarten
  • Kaarsen
  • Een heerlijke tas warme thee

Voorbereiding

Creëer een ruimte of een plaats waar je je veilig voelt, een zogenaamde ‘sacred space’, waar je alle emoties die naar boven komen, kan toelaten. Neem alle spullen die je voor je ritueel wil gebruiken bij de hand en neem iets om te drinken, bijvoorbeeld een heerlijke tas kruidenthee. Richt de ruimte op die manier in zodat jij het aangenaam vindt om er te zitten. Je kan bijvoorbeeld kiezen om kaarsen aan te steken en een relaxerend muziekje op de achtergrond op te zetten. Je kan de ruimte voor je begint alvast te reinigen met Palo Santo of Witte Salie. Dit verwijdert de eventuele negatieve energieën die er al hangen en creëert een gevoel van rust en kalmte. Neem eventuele kristallen of edelstenen die je wenst te gebruiken tijdens je ritueel al bij de hand.

Voor je van start gaat met je ritueel, kan je voor jezelf een korte meditatie doen, zodat je helemaal tot rust komt en een gevoel van kalmte ervaart.

Start van het ritueel

Schrijf een loslaatbrief. Welke situatie/persoon/gewoonte/energie wil je graag loslaten? Werk bij voorkeur rond 1 thema en werk dit in de diepte uit. Schrijf een uitgebreide brief en probeer echt in detail te treden over bepaalde situaties die je wil loslaten en helen. Je blijft best schrijven tot je het gevoel hebt dat alles wat je wil loslaten neergeschreven staat. In sommige gevallen komen er in één keer 10 pagina’s uit je pen gevloeid, in andere gevallen blijft het bij een korte tekst. Dit is heel afhankelijk van het thema waarrond je gaat werken.

Wanneer je de brief af hebt, scheur je de bief in verschillende stukken. Elke situatie of elke emotie die in je brief voorkomt, scheur je af en behandel je apart (tip: schrijf je brief niet recto verso, dan kan je hem niet in stukken scheuren). Per stuk neem je het papiertje vast en vergeef je de persoon of de situatie beschreven in de tekst; én heel belangrijk, vergeef je ook jezelf. Het is belangrijk om hardop uit te spreken wie en wat je wil vergeven. Als je het gevoel hebt dat je over dat bepaald stuk alles hebt gezegd en vergeving hebt geschonken aan de ander én jezelf, dan brand je het papiertje op. Je kijkt naar het papiertje terwijl het opbrandt, zo nemen je hersenen ook fysiek waar dat je dat stuk letterlijk loslaat. (belangrijke disclaimer: gebruik een vuurvaste schaal en zet altijd een kommetje met water in de buurt, voor moest het mislopen met het opbranden van je papier). Je herhaalt hetzelfde proces met alle delen van je brief die je verscheurd hebt, totdat je de hele brief hebt opgebrand. Je neemt uitgebreid de tijd om nadien tot rust te komen en de emoties de voelen die tijdens dit proces zijn losgekomen. Je schenkt alles wat je hebt losgelaten nu aan het Universum.

Tip

Indien je niet graag in volzinnen schrijft, kan je ook werken met een lijstje. Je kan dan bijvoorbeeld bovenaan je brief schrijven  ‘Ik maak me los van…’ of ‘Ik vergeef mezelf voor….’ en dan een opsomming maken van de zaken waar jij rond wil werken. Ook die verschillende items kan je dan één voor één afscheuren en apart opbranden.

Je zal merken dat je een bepaalde energie gaat creëren tijdens het ritueel. Probeer wanneer je in die energie zit, alle emoties die langskomen toe te laten. Als je tranen voelt, laat ze dan vloeien. Voel je vreugde, laat deze je dan opvullen. Je kan eventueel na het ritueel nog orakel-of tarotkaarten voor jezelf trekken voor extra guidance of ondersteuning. Plaats de kristallen die je ter ondersteuning tijdens je loslaatritueel gebruikt hebt, na het ritueel zeker ook in het vollemaanlicht zodat de eventuele negatieve energie die erop zit kan verdwijnen en ze weer kunnen opgeladen worden.

Je kan dit ritueel afwisselen of aanvullen met een leuk extraatje: je kan een doosje of een vaasje ergens in je woning plaatsen. Telkens wanneer je een situatie of een gevoel tegenkomt dat je wil loslaten, schrijf je dat op een klein blaadje papier en stop je dat in het doosje of de vaas. Bij de volle maan neem je dan het doosje erbij en ga je één voor één de papiertjes die je er gedurende de maand hebt ingestopt, hardop voorlezen en eveneens verbranden en aan het Universum schenken. Je zal merken dat dat ritueel minder intens is dan de loslaatbrief, maar dat het zijn effect zeker niet mist.

Reabel Lightwork

Dit artikel is geschreven en geschonken door Annelies Reabel van www.reabellightwork.be.

Via
Afbeelding door Pexels via Pixabay

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button