Coronavirus COVID-19Lichaam en Geest

Communicatie in tijden van corona

Laat Corona los!

Quality time met je knuffelcontact en zeer veel tijd met je gezin binnen dezelfde muren, deze situaties kunnen de omgang soms op de spits drijven. Op zo’n moment is het extra belangrijk om onze communicatiestijl in de gaten te houden.

Wat zeggen we en hoe zeggen we dat net?
Niet alleen in onze persoonlijke relaties is communicatie nu belangrijk, ook op het werk. Want geef toe, we mijden allemaal liever die ene persoon die de situatie altijd negatief weet te zien.

Adem voor je praat

Raak je verzeild in een verhitte situatie dan is het altijd verstandig om even adem te halen voor je je antwoord geeft. Dit ademmoment geeft je enkele seconden die soms nodig zijn om een aanval weg te filteren. Het zal je ook helpen om de boodschap die je net kreeg beter te ontvangen in plaats van direct te reageren. Onthou dat je luistert om te begrijpen en niet om te antwoorden.

Zeg nooit nooit, of altijd

De woorden die je gebruikt kunnen aanleiding geven tot het oplopen van een situatie. Zo kent het woord ‘maar’ een verschrikkelijke bijklank voor de ontvanger en doen woorden zoals ‘nooit’ en ‘altijd’ zelden goed. Je hebt wellicht al eens het verwijt gekregen dat je ‘nooit’ iets in het huishouden doet of dat je ‘altijd’ te laat bent. Het lijkt me werkelijk opmerkzaam mochten deze twee het geval zijn. Dit zijn kleine valkuilen maar kunnen uitlokken tot grote woordenwisselingen.

Praat ook soms niet

Als mens hebben we het van nature moeilijk met stiltes. We proberen ze dan ook vaak op te vullen met praatjes waarvan het nut in twijfel te trekken valt. Maak jezelf comfortabel met stiltes terwijl er mensen rondom je zijn. Gebruik deze stilte om de rust in je eigen hoofd te vinden en gun ook anderen de tijd om dit te doen.

Sta open voor anderen

We krijgen allemaal graag gelijk, dat is zo. Wanneer we echter altijd en overal gelijk zouden hebben zouden we als persoon weinig groeien. Stel jezelf open voor de meningen van anderen. Luisteren naar een mening met respect betekent niet dat je het eens hoeft te zijn. Je kan iemand begrijpen zonder akkoord te gaan met de stelling. Vecht dus niet altijd elke mening aan en laat een ander in zijn of haar waarde. Leer bij van elkaar.

Laat Corona los

Er zijn echt miljarden onderwerpen om over te praten en toch hoor je de corona crisis zeer regelmatig als onderwerp. Hoewel het interessant is om hierover te praten en te ventileren is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat het je gedachten en gesprekken niet gaat domineren. Je zal zien dat je gesprekspartner het net nu dubbel zo hard apprecieert dat je praat over gewone dingen.

Wat je zegt en hoe je iets zegt zet dingen in beweging. Denk zorgvuldig na over wat je in beweging zet en of dit je verder helpt te zijn wie je wil zijn.


Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Via
Afbeelding van Gerd Altmann via PixabayAfbeelding van The Digital Artist via Pixabay

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button