Spirituele Boeken

Recensie: De verborgen wijsheid van de tarot

Recensie door Roman Pauwels.

Auteur: Jacqueline Duijvesteijn
Boek: De verborgen wijsheid van de tarot
Recensie: Roman Pauwels
Inhoud: De verborgen wijsheid van de Tarot


De tarot is iedereen wel bekend, Jacqueline Duijvesteijn verteld ons dat het veel meer is dan slechts een kaartspel om de toekomst mee te voorspellen.  Zij bespreekt de 22 kaarten van de grote arcana vanuit haar unieke visie. En vrijwel in groot detail over de betekenis van elke kaart met de verborgen symboliek.  De andere 56 kleine arcana kaarten komen maar slechts kort aan bod met een opsomming van wat zij betekenen. 

Het gedeelte waar zij schrijft over de geschiedenis van de tarot slaagt zij voor mij de bal helemaal mis.  Er zijn heel wat andere boeken die meer de nadruk leggen over de geschiedenis met onderbouwde geschiedkundige bewijzen. 

Het boek is geïllustreerd met kleuren foto’s en tekeningen en wat mij verbaasde was de dikte van het papier.  Het doet het boek echt wel zwaar aanvoelen, toch zeker voor een boek met 191 pagina’s. 

Er zijn nog andere tarot boeken met soortgelijke diepgang,  toch brengt Jacqueline het op haar verstaanbare manier en zeker niet zo moeilijk als in andere boeken.  Zeker een goed boek voor elke tarot enthousiast.

De verborgen wijsheid van de Tarot

Auteur: Jacqueline Duijvesteijn
Redacteur: René Argonijt
Cover: Peter Saarloos
Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: september 2020
Aantal pagina’s: 192 pagina’s
Uitgever: Hajefa
EAN: 9789463310222
Prijs: € 19,95

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button