Lichaam en Geest

Ik ben hoogsensitief, heb je tips?

Regilio Van den Bril heeft zijn praktijk YouGrade te Lier.

Hallo Regilio,

Ik heb je artikel “6 signalen dat jij te empatisch bent” gelezen in het magazine De Spirituele Wereld en ik moet zeggen dat ik me onlangs gerealiseerd heb dat ik hoogsensitief ben. 

Ik neem de emoties en energieën over van anderen.  Dit is emotioneel en fysiek ook erg uitputtend.  Kan ik hier iets aan doen, heb je meer tips?

Groeten,
Dieter

Dieter Danté uit Hasselt

Beste Dieter,

Bedankt voor je vraag. Goed dat je je hoogsensitiviteit ontdekte, wellicht laat dit enkele puzzelstukken van je leven in elkaar klikken.

Nu je dit weet is de volgende stap inderdaad uitzoeken hoe er mee om te gaan.

Belangrijk voor hoogsensitieve personen is dat ze zich voldoende afschermen van invloeden van buitenaf en voldoende rustmomenten inbouwen in hun leven. Er zijn verschillende manieren waar je mee aan de slag kan. Welke net het best bij je past hangt enorm af van waar je persoonlijke voorkeur ligt en wat je net uit balans brengt. Een nuttige volgende stap voor je kan zijn om een goed overzicht te krijgen over wat je net energie geeft en wat je energie wegvreet. Wanneer je dit overzicht hebt kan je je activiteiten zo veel mogelijk toeleggen op energie gevende dingen. De energievretende dingen laat je best los in je leven.

Ik kan je alvast meegeven dat we in de volgende editie van De Spirituele Wereld, die in februari 2021 uitkomt, hier dieper op in zullen gaan en nog meer concrete tips naar voor zullen brengen.

Veel leesplezier!

Groetjes,

Regilio


Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Via
Afbeelding van Gino Crescoli via Pixabay

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button