De Maanenergie

De maansverduistering

Dit door de mensheid vereerde en gevreesde hemellichaam heeft ons altijd verwonderd. Doorheen de geschiedenis werden heel wat belangrijke historische gebeurtenissen gekoppeld aan haar. Wanneer een maansverduistering plaats vindt doet het wat met ons. Naast de pracht van dit natuurfenomeen voelt het voor vele als een magisch moment met een sterker effect dan een volle maan.

Een maansverduistering vindt plaats wanneer de aarde tussen de maan en de zon komt te staan. De maan geeft op zichzelf geen licht en weerkaatste enkel het licht van de zon. Wanneer de aarde dus midden in de lichtstraal van de zon naar de maan komt te staan wordt zij volledig in de duisternis gedompeld. Op dat moment kan de maan zelfs een rode schijn krijgen, ook wel bloedmaan genoemd.

Een maansverduistering kan enkel plaatsvinden bij een volle maan, en hoewel alle volle manen intens zijn, schiet de intensiteit omhoog bij een maansverduistering. Een ideaal moment om je af te stemmen op deze energie en ze in je voordeel te laten werken.

Maansverduisteringen gaan over veranderingen

De maanstanden hebben allemaal hun eigen invloed op ons. Een verduistering kondigt het begin van iets belangrijk aan. Er worden dingen in beweging gezet. Het is goed mogelijk dat je dit niet direct de opvolgende weken zal merken. Mocht het niet rechtstreeks tot jou komen dan komt het via iemand anders uit je buurt die je leven zal beïnvloeden. Het zal altijd zijn weg vinden naar jou.

De veranderlijke energie die de maansverduistering met zich meebrengt kan je een beetje nerveus maken. Soms zul je het niet echt begrijpen wat je meemaakt tot je er achteraf op terugkijkt. Wat deze eclips dan ook aan veranderingen brengt, je kan ze achteraf niet ongedaan maken. Je kan de klok niet terug draaien naar de toestand hoe het ervoor was. Er rest enkel nog vooruit te gaan. Ben je niet blij met deze nieuwe weg, onthoud dan dat jij de kracht hebt om deze te veranderen. Nu, het klinkt bij velen dat veranderingen altijd negatief zijn, maar dat is volledig onterecht, maansverduisteringen brengen evengoed positieve veranderingen.

De aard van de veranderingen die tot je komen zijn vaak het begin van een einde. Je gaat enkel nog vooruit in wat nog gaat komen in plaats van achteruit in je oude leven. Je zal te maken krijgen met nostalgie en sentimenten over wat je achter moet laten.

Maansverduisteringen leggen mensen en situaties bloot

Emotionele problemen komen aan het licht, ze worden blootgesteld bij jezelf en bij andere mensen waar je mee omgaat. Bijvoorbeeld in je relatie, collega’s, vrienden en familie. Mogelijk ontdekt je dat iemand niet is zoals je verwacht had. Maskers vallen af. Zulke ontdekking brengt je inzicht maar ook emotie. Dit kunnen sterke emoties zijn van teleurstelling of onoprechtheid. Het is belangrijk in zulk geval steeds te waken over je eigen emotionele gezondheid. Laat deze inzichten geen extra voeding zijn voor de emotionele problemen waar je op dat momenteel al mee loopt. Bekijk het vooral als redding van toekomstige teleurstelling op lange termijn.

De verduistering beïnvloed ook je emotionele gezondheid wanneer deze op of rond je verjaardag valt. Je gaat dingen onder ogen moeten zien die je liever verborgen gehouden had. Het is dan ook het perfecte moment om heel eerlijk te zijn met jezelf.

Een maansverduistering die gepaard gaat met een volle maan manifesteert zich ook fysiek op je lichaam. Pijnen en kwaaltjes gerelateerd aan stress komen tot een hoogtepunt. Indien je hieraan gevoelig bent, panikeer dan niet. Deze zijn van voorbijgaande aard. Besef op dat moment dat je eerlijk met jezelf moet zijn, luister naar je lichaam en neem ontspanning.

Maansverduisteringen verwijderd mensen uit je leven

Zit je te worstelen om een relatie levend te houden? Wanneer je probeert een vriend zachtjes in de steek te laten of je bent het niet eens met een collega, dan kan de eclips deze situatie voor je oplossen. Het scheiden hoeft geen grote emotionele en dramatische beproeving te zijn. Toch kan het zijn dat de emoties hoog oplopen, want deze nemen in het algemeen toe bij een maansverduistering. Het loslaten van een relatie kan een wederzijdse beslissing zijn. Een of beide zal moeten beseffen dat het tijd is om verder te gaan. Zit je op het einde van een verbrokkelde relatie, zoek dan geen problemen op. Neem even afstand en kijk hoe de zaken zich ontvouwen.

Maansverduistering op je verjaardag

Verjaar je op of nabij een maansverduistering dan zal het komende jaar opmerkelijk voor je zijn. Er staan grote veranderingen te wachten op gebied van gevoelens en relaties. Heel erg dramatisch zal het effect niet zijn, maar eerder een natuurlijke evolutie van dingen. Het achterlaten van het oude, afsluiten van situaties die niet langer een doel in je leven hebben.

Heb je een horoscooptekening van je geboorte (kan je steeds bij een astroloog aanvragen), Let dan op in welk teken de maan toen stond. Is deze hetzelfde als waar de maan staat met deze verduistering, verwacht dan een dubbele nadruk op emotionele problemen voor het komende jaar. Er is dan heel veel werk aan de winkel aan je persoonlijke groei, en dan ook het juiste moment om hieraan te werken. Onthou dat dit niet negatief hoeft te zijn.

Staat de maansverduistering op de plaats van je ascendant-teken, dan komt er een kettingreactie op gang voor het komende jaar. Het gaat dan over het loslaten en verwijderen van emotionele bagage uit je leven. Hierdoor wordt er plaats gemaakt voor nieuwe mensen en relaties die in je leven komen.

Op welk sterrenbeeld de maansverduistering valt is van belang.

Valt de maansverduistering op je sterrenteken of binnen de tekens van hetzelfde element, dan gaan de effecten van de maansverduistering meer harmonieus ervaren worden. Bijvoorbeeld je bent sterrenbeeld Maagd en de verduistering valt op sterrenbeeld Stier of Steenbok (tekens van het element aarde).

Hetzelfde geldt voor de volgende elementen
  • Element vuur: Ram, Leeuw, boogschutter
  • Element lucht: Tweeling, Weegschaal, Waterman
  • Element water: Kreeft, Schorpioen, Vissen

Deze tekens staan tegenover elkaar in een geometrische opstelling
van een driehoek.

Te onthouden

  • Maansverduistering brengt licht op zaken die in de schaduw staan en brengt emoties en gevoelens naar boven.
  • Hou in het oog hoe jij reageert op andere en situaties. Probeer mindful te zijn.
  • Je zal moeilijkheden hebben om helder te denken en redeneren. Neem geen overhaaste beslissingen.
  • Je ziet mogelijk niet alle kanten van een situatie. Redeneer met je hoofd en niet met je hart.
  • Maansverduisteringen zetten het begin in om dingen uit het verleden af te sluiten en je voor te bereiden op betere dingen die zullen komen.
  • Je moet de situatie met geduld en begrip benaderen om het meeste uit deze energie te kunnen halen.

Reabel Lightwork

Dit artikel is geschreven en geschonken door Annelies Reabel van www.reabellightwork.be.

Via
Afbeelding door Pexels via Pixabay

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button