Lichaam en Geest

Hoe kan ik het vertrouwen in mezelf terugvinden?

Ik ben net uit elkaar met mijn partner en op mijn job gaat het ook niet goed. Hoe kan ik het vertrouwen in mezelf terugvinden?

Jean-Luc Van Keymeulen uit Wetteren

Wanneer je gezinsleven en je professionele leven omkantelen staat er vaak niet veel meer recht in je leven. Ik kan me voorstellen dat je hierdoor even aan de slag moet met jezelf.

Vertrouwen in jezelf is vooral gebaseerd op het erkennen en vieren van je eigen successen. Wanneer heb je voor het laatst jezelf gefeliciteerd voor iets dat je tot een goed einde bracht?

Hier kan een gratitude journal je bij helpen. Een gratitude journal is een soort agenda waar je dagelijks minsten 1 ding in noteert waar je dankbaar voor bent. Omdat jouw uitdaging is om weer in jezelf te gaan geloven, noteer je best dingen die rechtstreekse oorsprong bij jezelf vonden. Je kan bijvoorbeeld dankbaar zijn omdat je lekker gekookt hebt, je woning poetste of gesport hebt. Er zijn verschrikkelijk veel dingen om dankbaar voor te zijn naar jezelf toe. We verliezen deze helaas vaak uit het oog.

Wanneer je dagelijks je dankbaarheid noteert neem je ook de tijd om even doorheen de voorgaande dankbaarheden te lezen. Zo zal je zien dat je best veel voor jezelf doet en betekent. Dit gaat de basis vormen van je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Iedereen heeft een waarde, aan jou om die van jezelf te zien.
Succes!

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Freepik

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button