Lichaam en Geest

Elke keer dat ik probeer een positieve verandering…

Ik kan je verzekeren dat de eindbestemming absoluut de moeite is!

Elke keer dat ik probeer een positieve verandering in mijn leven te creëren, gaat er iets anders mis. Het is zo frustrerend. Heeft u suggesties?

Shalini Vandermeren uit Ieper

Dag Shalini,

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is dat er elke keer iets mis gaat wanneer je een positieve verandering probeert door te voeren.

Omdat je vraag vrij algemeen is kan ik je geen specifiek en éénduidig antwoord geven. Wanneer we ons leven bekijken kunnen we dit onderverdelen in verschillende facetten: sociaal leven, werk, familie, spiritualiteit, financiën, gezondheid, … .

De som van deze dingen bezorgt ons onze algemene levenskwaliteit. Binnen coaching brengen we deze in kaart door ze te scoren op een schaal van 0 tot 10 op het huidige niveau en op het gewenste niveau. Zo komen we te weten op welk vlak er een focus nodig is. Je kan je focus echter niet leggen op meerdere vlakken tegelijk. Het is belangrijk dat je je focus echt ijzersterk en gericht kunt leggen. Hier komt je vraag spelen denk ik. Het kan wanneer we onze focus op één facet leggen, we een ander facet uit het oog verliezen en daar dus dingen mis gaan. Wanneer dat gebeurt wil het vaak zeggen dat de verandering die je wil doorvoeren of een nieuw evenwicht zal brengen waar je aan moet wennen of niet de juiste verandering is en je systeem uit balans brengt. Elk uniek stuk in je leven is onlosmakelijk verbonden met met elk ander uniek stuk in je leven. Alles tegelijk in balans brengen en houden is dus een hele opgave en zo goed als onmogelijk. Is het dan onmogelijk om positieve verandering door te voeren? Absoluut niet! Wanneer je begint met veranderen, begin je gewoon aan een enorme tocht. Je zal voor uitdagingen komen te staan en beslissingen moeten nemen. Maar ik kan je verzekeren dat de eindbestemming absoluut de moeite is!

Ik zou je adviseren goed in kaart te brengen waar je focus nodig is en hoe je dat concreet gaat doen. Vergeet ook niet dat de beste keuzes steeds in lijn liggen met je eigen kernwaarden.

Succes en groetjes,
Regilio

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button