De Maanenergie

Verjaardagsastrologie

De voorspellende kracht van de maan op je verjaardag.

Verjaardagsastrologie

De voorspellende kracht van de maan op je verjaardag.

Zoals alles in de astrologie draait het allemaal om timing en patronen. De maan regeert onze emoties, de getijden en beïnvloedt al het leven op aarde. De maan heeft verschillende hoofdfasen, die bepalen welk effect het op ons leven heeft. Door te kijken hoe dicht je verjaardag is bij een van deze fasen, zal het effect sterker worden. Hier kan je de effecten terug vinden van wat het betekend als je verjaardag valt met de volgende maandstanden.

Volle maan

Als je verjaardag 3 dagen voor of 3 dagen na de volle maan valt.

Een volle maan op je verjaardag is gunstig. Verwacht je maar een jaar gevuld met beloningen. Waar je hard aan hebt gewerkt de afgelopen tijd zal resultaat opleveren. Vol energie sta je in volle bloei en groei en schijn je helder zodat de hele wereld je zal zien. Goed mogelijk dat je heel wat goede kansen krijgt, deuren die voor je zullen open gaan. Een gevoel van het eindelijk ‘te maken, te bereiken’, geslaagd te zijn in de wereld. Let op het kan overweldigend overkomen op het moment dat je ervan bewust wordt. Jarig zijn op een volle maan geeft ook een punt van transformatie. Je hebt een eindpunt bereikt, of soms nog niet volledig bereikt is. Het zal toch stoppen en transformeren waardoor iets nieuws zal geboren worden. Het is ook een jaar waar je enorme veranderingen in je leven aanbrengt, zoals het kopen van een huis, wagen, het krijgen van een baby, huwelijksfeest, job promoties …

Laatste Kwartier

Als je verjaardag 2 dagen voor of 4 dagen na het laatste kwartier valt.

Het laatste kwartier valt ongeveer een week na de volle maan. Je zal de effecten voelen van de volle maan maar toch zal je focus liggen op het afwerken van onafgewerkte zaken, rommel in je leven opruimen omdat je klaar bent voor iets nieuws. Het is ook een tijd dat je verandering voelt komen. Om daar te komen moet je echter een aantal dingen uitzoeken en ook dingen uit het verleden laten berusten en loslaten. Je intuïtie en vooruitziendheid zal het komende jaar scherp staan, je voelt de toekomst de hand naar je uitsteken, je bent klaar voor het avontuur. Tegen je volgende verjaardag zal je terug kijken en beseffen dat veel van die dingen nodig waren om vooruit te komen in het leven. Je bent klaar voor het volgende hoofdstuk.

Nieuwe maan

Als je verjaardag 2 dagen voor of 4 dagen na een nieuwe maan valt.

Een nieuwe maan op je verjaardag betekent dat je staat aan een nieuw begin. Het is het ideale moment om nieuwe dingen te ondernemen, nieuwe avonturen te starten, bijvoorbeeld een sollicitatie, iemand uit vragen op een eerste date. Het is ook een jaar van reflectie. ‘Wat wil ik?’ ‘Hoe kan ik vooruitgaan in het leven?’ Het nemen van beslissingen die jij wilt en nodig hebt in belang van je toekomst. Durven zaken opruimen die geen verdere meerwaarde voor je betekenen in je leven. Wees ervan bewust dat je bij de nieuwe maan je manifestatiekracht enorm groot is, zelfs magisch. Daarom is dit het ideale moment om iets nieuw te creëren van wat je in je leven wilt zien en ervaren. Plant zaden voor de toekomst!

Eerste Kwartier

Als je verjaardag 2 dagen voor of 4 dagen na het eerste kwartier valt.

Het eerste kwartier valt ongeveer over een week na de nieuwe maan. Je voelt ook de effecten van de nieuwe maan voor het komende jaar. De focus van dit jaar zal echter meer liggen op hard werken om je doelen te bereiken of de dingen die gaande zijn in je leven op te bouwen. Je bereidt je voor op een bloeimoment, waar al je laatste stukken bij elkaar komen. Dit moment wordt ervaren als dat alle beloningen van je hard werken naar je toe komen. Tegen de tijd dat je Solar Return het volgende jaar terugkomt, zul je rondkijken en beseffen dat je hard hebt gewerkt en risico’s hebt genomen, die je leven naar een hoger niveau hebben getild. Tegen je volgende verjaardag zal je terug kijken en beseffen dat je hard heb gewerkt, kansen en risico’s hebt genomen, die je leven naar een hoger niveau hebben gebracht.

Via
Afbeelding door Pexels via Pixabay

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button