Lichaam en Geest

Angst? Hoe de cyclus doorbreken?

Ik heb last van angst, mijn moeder en grootmoeder ook.
Hoe kan ik de cyclus doorbreken?

Karolien G. uit Scherpenheuvel

Beste Karolien,

Bedankt voor je vraag. Angsten kunnen zeer vervelend zijn in het dagelijks leven. Gelukkig bestaan er enkele goede methodieken om hier mee om te leren gaan.

Ons brein werkt volgens een simpele actie -reactie prikkelmethode. Dankzij de evolutie hebben we daar als mens nog een denkfase tussen gekregen. Dat wil zeggen dat we niet langer een slaaf van onze waarnemingen, emoties en gedachten zijn maar dat we deze kunnen beredeneren. Helaas vergeet ons brein die tussenstap wel eens te zetten bij een noodgeval en angst is daar eentje van.

Voor jou is het dus belangrijk om je hoofd erbij te houden wanneer je met angst geconfronteerd wordt. Vergeet niet dat emoties je gidsen zijn en je vaak iets willen vertellen. Probeer volgende keer heel bewust je angst te voelen en vraag jezelf af of de angst realistisch is en wat je zou doen als die angst werkelijkheid zou worden. Dit gaat je meer inzicht geven in je dwaalgedachten en automatismen.

Voor verdere vragen of een specifieke therapie mag je altijd contact met me opnemen

Succes!

Informatie

regilio.vandenbril@despirituelewereld.be

Bron
Foto: Grae Dickason (Pixabay)

Regilio Van den Bril

Regilio is een extraverte introvert die zich dagelijks inzet om mee te bouwen aan een betere morgen. Hij verzamelde reeds verschillende diploma’s en getuigschriften binnen de menselijke ontwikkeling en is er van overtuigd het beste uit iedereen te halen! In zijn vrije tijd ontspant hij graag met een goed boek, een gezellige babbel of helemaal niets doen. Want dat volle hoofd op tijd rust gunnen is belangrijk weet hij. Een magisch antwoordenboek of probleem oplosser is Regilio zeker niet, wel one of us met een groot hart en een hoofd vol kennis en ervaringen om met je te delen!

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button