Spirituele Boeken

de RAIN-methode

Dit geeft ons moed en biedt tegengif in deze huidige tijd

Een levenslijn voor moeilijke tijden.

Auteur: Tara Brach

Een van de meest geliefde en vertrouwde mindfulness-leraren uit de VS biedt een levenslijn voor moeilijke tijden: de RAIN-methode. Deze methode geeft ons moed en biedt tegengif in deze huidige tijd.

Tara Brach is een leraar wiens werk uitkomst biedt bij de steeds toenemende hoeveelheid van nieuws, conflicten, eisen, angsten en stress. Stress die ons laat rondrennen op de automatische piloot en ons daarmee afsnijdt van echt aanwezig zijn en ons leven op een creatieve manier betekenis geven.

In Met Radicale compassie naar de wereld kijken biedt Tara een tegengif: een gemakkelijk te leren methode die je snel weer grip geeft op moeilijke emoties en die je losmaakt van beperkende overtuigingen.

De innovatieve RAIN-methode kent vier stappen: Recognize, Allow, Investigate en Nurture. Elke stap wordt in het boek tot leven gebracht met gedenkwaardige verhalen van Tara en haar studenten over hoe ze omgaan met gevoelens van overweldiging, verlies, pijnlijke relaties en trauma’s uit het verleden. Stap voor stap ontdek je zo de bronnen van liefde, vergeving, mededogen en diepe wijsheid in jezelf, en sta je vanzelf krachtiger in het leven.

‘Een krachtig boek dat je zal bevrijden van schaamte, angst en negatieve zelfovertuigingen. Na het lezen zul je je wijzer, gelukkiger en vriendelijker voelen.’

Haemin Sunim

‘Met Radicale compassie naar de wereld kijken schetst een eenvoudig en toegankelijk pad gebaseerd op zowel moderne hersenwetenschap als oude wijsheid – met ziel en diepte geschreven door een meditatieleraar en psycholoog van wereldklasse. Een meesterwerk.’

Rick Hanson

Tara Brach

Tara Brach is een bekende meditatieleraar in de VS. Ze heeft een opleiding in zowel psychologie als politieke wetenschappen. In haar leer combineert ze westerse psychologie en oosterse spirituele praktijken, aandachtige aandacht voor ons innerlijke leven en een volledige, compassievolle betrokkenheid bij onze wereld. Het resultaat is een onderscheidende stem in het westerse boeddhisme, een stem die een wijze en zorgzame benadering biedt om onszelf en de samenleving te bevrijden van lijden. Tara is auteur van de boeken Het leven liefhebben door acceptatie (2013) en Je hart als schuilplaats (2014). Haar podcasts zijn erg populair en worden in Nederland ruim 20.000 keer per maand gedownload.

Met radicale compassie naar de wereld kijken: de RAIN-methode

 • Tara Brach
 • Paperback
  • 9789021575742
  • 224 pagina’s
  • € 20,99
 • ISBN e-book
  • 9789021575759
  • € 9,99
 • Uitgeverij Kosmos
 • Verdeling VBK-België
 • Verschijnt op 19 mei 2020

Bron
Kosmos Uitgevers

Roman Pauwels

Met een passie voor muziek, koken en kunst ben ik vol passie op zoek naar antwoorden in het leven. Het onverklaarbare boeit mij enorm, en dat deel ik in mijn zoektocht als redactielid van De Spirituele Wereld. Reeds 15 jaar werk ik met de Tarot kaarten en ben ik gepassioneerd in oude orakels zoals de Noorse Runen, I Tjing, Ogham, ... Reeds 9 jaar doe ik ook foto reading en werk ik met de Gene Zijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button