Astrologie

Het element Water

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 natuurelementen relevant:

Het element Water

Het element van constante beweging, maar langzaam en gestaag, wervelend in ieder van ons en vasthoudend aan zijn mysterie.  Het element van conceptie en dood, van illusies en sprookjes.  Het element dat het geheim voor onze ziel bevat, het begin en het einde ervan.

We behandelen letterlijk zaken van leven en door van onze genetische erfenis en al onze voorouders.  Vreemd genoeg is water ook het element van emoties.  We moeten begrijpen dat onze emoties al beleefd zijn door iemand in onze stamboom en dat ze van generatie op generatie worden doorgegeven.  Dit meestal door de moeder.

De sterrenbeelden

Kreeft, Schorpioen en de Vissen zijn de afgevaardigden van het element Water.  Wat het ook een klein beetje ingewikkeld maakt want de heerser in Kreeft valt in Schorpioen en Vissen lijken daar te zijn om het lichaam te verbergen.  Misschien is dit de grootste taak voor ons allemaal. 

Emoties omarmen, zowel het negatieve als het positieve.  Om boosheid en verdriet te accepteren net zoals liefde.  Hun gevoeligheid en kwetsbaarheid zijn perfect voor adviseurs en medelevende therapeuten, die mensen met diepe emotionele problemen helpen.  Ze kwamen naar deze planeet om iedereen te leren dat liefde echt eindeloos is en onze hoogste kwaliteit voelt.

Balans

Mensen met herkenbare eigenschappen van het element water moeten iets leren over hun emotionele aard.  Water is wel het element met de grootste mogelijkheden.  Het brengt ons vaak in slaap en maakt het moeilijk om je creatief te uiten. 

Hier ligt de rivier van iedereen die voor ons leefde en van iedereen die ooit geboren zal worden. Water is een vijver met eindeloze mogelijkheden maar het is bijna onmogelijk om er een richting te vinden als je geen contact met het element Vuur.  Dit brandt helder als een geleidend licht en geeft de persoon energie, passie en richting. 

Als we het alleenstaand bekijken brengt het element water ons eenvoudig van kust tot kust, van links naar rechts en ook al is het leven daarbinnen dromerig en magisch, we kunnen gewoon in cirkels ronddraaien zonder we een uitweg vinden.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button