Astrologie

Het element Water

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 natuurelementen relevant:

Het element Water

Het element van constante beweging, maar langzaam en gestaag, wervelend in ieder van ons en vasthoudend aan zijn mysterie.  Het element van conceptie en dood, van illusies en sprookjes.  Het element dat het geheim voor onze ziel bevat, het begin en het einde ervan.

We behandelen letterlijk zaken van leven en door van onze genetische erfenis en al onze voorouders.  Vreemd genoeg is water ook het element van emoties.  We moeten begrijpen dat onze emoties al beleefd zijn door iemand in onze stamboom en dat ze van generatie op generatie worden doorgegeven.  Dit meestal door de moeder.

De sterrenbeelden

Kreeft, Schorpioen en de Vissen zijn de afgevaardigden van het element Water.  Wat het ook een klein beetje ingewikkeld maakt want de heerser in Kreeft valt in Schorpioen en Vissen lijken daar te zijn om het lichaam te verbergen.  Misschien is dit de grootste taak voor ons allemaal. 

Emoties omarmen, zowel het negatieve als het positieve.  Om boosheid en verdriet te accepteren net zoals liefde.  Hun gevoeligheid en kwetsbaarheid zijn perfect voor adviseurs en medelevende therapeuten, die mensen met diepe emotionele problemen helpen.  Ze kwamen naar deze planeet om iedereen te leren dat liefde echt eindeloos is en onze hoogste kwaliteit voelt.

Balans

Mensen met herkenbare eigenschappen van het element water moeten iets leren over hun emotionele aard.  Water is wel het element met de grootste mogelijkheden.  Het brengt ons vaak in slaap en maakt het moeilijk om je creatief te uiten. 

Hier ligt de rivier van iedereen die voor ons leefde en van iedereen die ooit geboren zal worden. Water is een vijver met eindeloze mogelijkheden maar het is bijna onmogelijk om er een richting te vinden als je geen contact met het element Vuur.  Dit brandt helder als een geleidend licht en geeft de persoon energie, passie en richting. 

Als we het alleenstaand bekijken brengt het element water ons eenvoudig van kust tot kust, van links naar rechts en ook al is het leven daarbinnen dromerig en magisch, we kunnen gewoon in cirkels ronddraaien zonder we een uitweg vinden.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button