Astrologie

Het element Vuur

Het verkennen van de vier elementen in de astrologie.

In de astrologie en in andere dingen in het leven zijn er 4 natuurelementen relevant:

Het element Vuur

We moeten rekening ermee houden dat dit het enige element is dat straalt.  Oké, water kan sprankelen, dat klopt, maar alleen als het door vuur gecreëerde licht weerkaatst, of het nu een kampvuur is of de zon als een enorm vurig hemellichaam. 

Het element vuur is hét element dat energie zelf vertegenwoordigd.  Hoewel er veel aardse energie in het element water zit kan het niet worden vergeleken met de hoeveelheid energie die in de zon leeft.  Ook al kunnen ze even belangrijk zijn voor ons menselijk ras.

De sterrenbeelden

De Ram, Leeuw en Boogschutter zijn afgevaardigden uit de dierenriem.  Deze tekens verheffen de kracht van de zon en elk individu geboren als één van deze zonnetekens heeft de opdracht om de emotionele kant te koesteren en lief te hebben. 

Ze moeten wel worden getraind in compassie en in dieper begrip van andere mensen.  Ze hebben basisproblemen in relaties die worden veroorzaakt door hun eigen behoefte om meer te geven dan zou moeten aan degenen die er niet om vragen.  Ze moeten hun eigen energie gebruiken in hun eigen leven, tenzij iemand om advies en verbintenis vraagt.  Van deze drie sterrentekens, geeft de boogschutter het meest, want zij zitten op het einde van de vuur-driehoek.  De boogschutter heeft al zoveel geleerd, dit met een sterke levensfilosofie en talloze goede bedoelingen.

Balans

Het eerste element met een sterke mannelijk energie en negeert de vrouwelijke princiepes binnenin.  Ze verbranden alles rond een persoon en zorgen ervoor dat het water in hun lichaam en leven verdampt.  Een leven zonder liefde is het leven niet waard.  Wil je hen gelukkig maken?  Dan moet je hun emotionele kant respecteren en de emotionele behoefte erkennen.  In de buitenwereld vertaalt zich dit in hun relatie tot vrouwen, onderdrukking van het vrouwelijke principe op een grotere schaal, wat leidt tot allerlei conflicten die uiteindelijk mensenlevens kosten.

De grootste uitdaging voor iedereen die door het element Vuur wordt geleid, is om kalm en vredig te blijven. Met een sterke behoefte om vooruit te gaan vergeten mensen die geboren zijn met een vurige ascendant, dat passieve benadering evenzeer nodig is als een actieve benadering.

Therapie kan hier wonderen doen, want het ontbreekt hen niet aan bewustzijn of opwinding wanneer ze iets nieuws leren en de kans krijgen om een ​​deel van hun verspilde energie te besparen of te recyclen.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button